Cu aluat fraged, condimentat și umplutură de bacon cu praz, dar și alte ingrediente, această trată sărată este de-a dreptul delicioasă, perfectă pentru orice masă din zi.

Ingrediente pentru Rețeta Quiche Lorraine

350 gr făină, 125 gr unt (peste 80% grăsime), 125 gr mascarpone, 1 ou, 1 linguriță de chimen, 1/2 linguriță de sare (pentru aluat); 250 gr bacon, 2 fire de praz, 1 – 2 linguri ulei de măsline, 6 ouă, 2 linguri de smântână, sare și piper 150 – 200 gr pecorino, sau brânza preferată (pentru aluat); sparanghel verde, tras la tigaie, roșii cherry (pentru servit)

Mod de preparare Quiche Lorraine

Pentru aluat fraged de tartă sărată, se cerne făina într-un vas, se adaugă untul rece, tăiat cuburi, oul, sarea, chimenul și crema mascarpone. Se frământă aluatul, de preferat cu mâinile, apoi se dă la rece pentru 30 de minute.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură. Baconul se taie în cubulețe mici și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă prazul tocat rondele. Se lasă să se tempereze, se adaugă ouăle și smântâna, precum și brânza răzuită, sare și piper după gust.

Se scoate aluatul de tartă de la rece și se tapetează cu el interiorul unei forme de tartă, sau de tort. Se înțeapă cu o furculiță din loc în loc. Se toarnă umplutura în interiorul aluatului și se dă tarta la cuptor, la 165-170 de grade, pentru 30 de minute. Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi cu sparanghel verde, tras la tigaie și roșii cherry.

Sursa: Chefi la cuțite

Rețetă de fursecuri grecești, cu migdale

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp