Războiala dintre două vedete. Motivul: acuzație privind orientarea sexuală

Războiala dintre două vedete. Motivul: acuzație privind orientarea sexuală
Un pui de scandal a apărut tam-nesam în media. De data aceasta există un schimb de replici între criticul de modă Maurice Munteanu, de la emisiunea Bravo, ai stil! și marele actor și profesor Florin Zamfirescu.

Replicile celor doi s-au învârtit în jurul subiectului privind discriminarea din cauza orientării sexuale și nu au fost date de personaje față în față, ci în timpul emisiunilor realizate de Denise Rifai la Kanal D. Aceasta l-a avut invitat în studio atât pe actorul Florin Zamfirescu, cât și pe colegul ei din post, Maurice Munteanu. Pe cei doi îi leagă un examen de admitere la Academia de teatru, petrecut cu mulți ani în urmă. În comisie a fost și Zamfirescu.

Puțin știu că Maurice Munteanu a încercat de patru ori să fie admis ca student la Teatru și de tot atâtea ori a picat. Când l-a auzit pe Maurice Munteanu ce a povestit pe post, profesorul Florin Zamfirescu vorbind în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” despre discriminare la admiterea la facultatea de teatru, i-a dat replica.

Ce l-a supărat pe Maurice Munteanu la examen

Maurice Munteanu, critic de modă și jurat în emisiunea „Bravo, ai stil!”

Criticul a modă a apărut în emisiunea lui Denise Rifai la sfârșitul anului trecut. Atunci a povestit cum a dat admitere la teatru și cum a picat. Potrivit lui, comisia a reacționat negativ atunci când a dat de înțeles că nu este atras de fete, în special Florin Zamfirescu.

„Sunt cine mi-am dorit să fiu și să știi că e cumva mai bine că nu am ajuns să fiu actor. Acum, după atâția ani, mulțumesc comisiei care m-a picat cu ultima notă patru ani la rând și nu pentru că aș fi avut o prestație discutabilă, ci doar pentru că din punctul lor de vedere reprezentam un element surpriză. Prima întrebare pe care Florin Zamfirescu mi-a pus-o la admitere a fost dacă am sau nu o iubită.

Când am spus că nu am o iubită, s-a uitat la mine cu bănuială. Atunci erau alte vremuri. Dacă s-ar fi întâmplat asta în 2022 îl aștepta un proces lung și costisitor și risca probabil să rămână și fără catedră”, a spus juratul de la „Bravo ai stil!”.

Replica lui Florin Zamfirescu

Recent, actorul a fost și el invitatul lui Denise Rifai. Și n-a rămas dator cu un raspuns la cele afirmate de Maurice Munteanu. El a negat că ar fi fost vreo observație legată de orientarea sexuală a candidatului și a dezvăluit care a fost adevăratul motiv din spatele acestei întrebări.

„Există o diferență foarte mare și la fete și la băieți, îți spun un mic secret. După liceu, unii care dau admitere au început deja viața sexuală și unii care termină liceul nu au început-o. Și diferențele se văd. Fata are o pudoare, se vede când dansează. Noi știm asta. Cum băiatul ăla dovedea o timiditate, o spaimă: Bă, tu ai o iubită? Vai ce m-ai jignit! Așa încep războaie mondiale, suntem de râsul cârcilor dacă noi căutăm vini peste tot. Cum să-ți permiți?”, a spus acesta profesorul Zamfirescu.

Actorul și profesorul Florin Zamfirescu

De asemenea, Florin Zamfirescu a subliniat că nu a discriminat niciodată pe baza orientării sexuale, și chiar a avut colegi de altă orientare sexuală.

„În viața mea nu am discriminat. Am fost colegi de cameră la cămin. Eram 4 în cameră și erau 2 homosexuali. Știam, mai și discutam serile. Unul era un mare actor și unul un mare regizor. Au dispărut acum, nu mai sunt pe lume. Am avut mulți prieteni. Întâmplarea cu băiatul ăla…nu știu cum îl cheamă, dar cică l-am întrebat eu dacă are prietenă…vezi domne l-am discriminat.

Asta e ca un banc sau o povestire de pe la școală, care e cam așa: Ionel a mâncat dulceața ascunsă de maică-sa și maică-sa a intrat în cameră și a zis: Bună dimineața, Ionel! și Ionel zice: Mamă, nu am mâncat eu dulceața! Adică a confundat „bună dimineața!” cu „ai mâncat dulceața!” Cam așa e bancul.”, a explicat actorul.

Recomandarile noastre