Realitate năucitoare. De ce nu mai au tinerii poftă de intimitate

Realitate năucitoare. De ce nu mai au tinerii poftă de intimitate
În general se crede că tinerii au o apetență foarte mare pentru intimitate, însă, lucrurile sunt departe de a fi așa. Pe măsură ce trece timpul a face sex devine o activitate din ce în ce mai neinteresantă. Acum însă, adolescenții și tinerii adulți au alte preocupări mai importante decât sexul. Oamenii de știință au studiat fenomenul, iar rezultatele sunt absolut șocante.

Potrivit unui studiu, realizat de cercetătorii de la Oxford, tinerii care fac parte din generatia Millennials – în special cei născuți în anii ’90 – sunt cei mai inactivi sexual. Comparativ cu generația precedentă sunt de aproape două ori mai neinteresați de viața sexuală.

Chiar și cei născuți înainte de anii ’90 întrețin relații sexuale mult mai rar față de părinții ori bunicii lor.  Cert este că în ultimele trei decenii numărul tinerilor care nu au activitate sexuală s-a dublat, se arată într-un studiu publicat de Springer.com.

Cercetătorii au descoperit că Generația Y – persoane născute între 1980 și 2000 – au mai puțini parteneri sexuali față de ”baby boomers” (persoanele născute după cel de-Al Doilea Război Mondial, când s-a înregistrat ultima explozie demografică), dar și față de Generația X (cei născuți între anii 1965 și 1982).

Acest lucru se traduce prin faptul că numărul adolescenților inactivi sexual este în crestere, scrie The Washington Post. Aceștia își încep viața sexuală mai târziu, ceea ce, potrivit experților, nu este deloc un lucru rău: tinerii își asumă responsabilități ( cum ar fi contracepția sau aducerea pe lume a unui copil) în cunoștință de cauză, cel puțin teoretic, fiind mai maturi.

Pe de altă parte, experții citați arată că e un lucru pozitiv care întărește relațiile și poate reflecta și faptul că femeile devin tot mai încrezătoare să se opună unor relații intime nedorite. Se acceptă tot mai puțin sexul sub presiune, a declarat pentru Washigton Post Stephanie Coontz, director in cercetare la Consiliul Familiilor Contemporane.

Numărul tinerilor care nu fac sex s-a dublat în ultimii 30 de ani. Mai exact, 15% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani recunosc că nu au mai întreținut relații intime de la vârsta de 18 ani. Ca și comparație, în anii ’90, numărul acestora era în jurul unui procent de 6%.

Același studiu relevă și că tinerele femei fac sex mai puțin decât bărbații. Concret, inactivitatea sexuală feminină s-a triplat, de la 5 la 16%. În cazul bărbaților aceasta a crescut de la 8 la 16 procente.

Sursa foto: Pinterest / Freepik