Record absolut. Ce s-a întâmplat cu crapul obez, greu cât un copil de grădiniță, prins la Horgești. FOTO

Record absolut. Ce s-a întâmplat cu crapul obez, greu cât un copil de grădiniță, prins la Horgești. FOTO
Zilele trecute pescarii din Bacău au avut parte de o întâmplare ieșită din comun. Un pește imens, mare și greu cât un copil de grădiniță a fost scos din apele lacului Horgești.

Exemplarul a devenit rapid atracția locului. Acum pescarii sportivi își doresc cu toții să îl captureze și să își treacă în palmares „monstrul” de peste 30 de kilograme. Asta pentru că, după cea fost capturat de un pescar, peștele a fost liberat înapoi în habitatul său natural.

„Horgești este un lac alimentat de un mic curs de apă. Pârâul intră în lac într-o zonă cu adâncimi mici, unde s-a format o deltă în miniatură cu cortine late de stuf și pâlcuri de stuf pe mijlocul apei. E cea mai frumoasă parte a lacului – uneori, și cea mai productivă. Standurile de pe marginea ei acoperă suprafețe întinse și oferă un pescuit interesant”, informează CarpOnline Romania.

De ce nu a putut fi prins până acum „monstrul” de 30 de kilograme

Crapul uriaș a fost prins zilele trecute, în timpul unei partide de pescuit sportiv în lacul din Horgești din județul Bacău. Peștele a fost capturat de unul din administratorii lacului, Mihai Simion. Acesta s-a fotografiat cu „monstrul” de peste 30 de kilograme, apoi l-a eliberat înapoi în lac.

Potrivit sursei citate, peștele era cunoscut de administratorii lacului. El a fost inventariat de mai multe ori în ultimii ani. Însă niciodată nu a fost capturat de pescarii sportivi. Vestea despre existența lui s-a răspândit însă. Crapul uriaș a început să fie principalul motiv pentru care mulți pescari veneau anual la lacul Horgești. Crapul de peste 30 de kilograme ar putea fi un exemplar dezinteresat de nadă, deoarece se hrănește doar din lac, ceea ce, până acum, l-a făcut imposibil de prins de către pescari.

Cu toate acestea, potrivit sursei citate, cel mai probabil crapul imens a fost capturat pentru că pescarul care l-a scos din apă s-a dus și a pescuit într-o zonă unde nu pescuia nimeni de obicei. Peștele uriaș a devenit și noul record al lacului Horgești.

Sursa foto: Facebook / Lacul Horgești