Regele Charles, atacat cu ciocolată. Niciodată nu va fi la fel de îndrăgit precum a fost regina Elisabeta?

Regele Charles, atacat cu ciocolată. Niciodată nu va fi la fel de îndrăgit precum a fost regina Elisabeta?
De când regina Elisabeta a II-a a plecat la cele veșnice și regele Charles i-a luat locul, se pare că nu are parte de aceeași iubire ca regretata Suverană din partea supușilor.

Cârcotații susțin că „niciodată regele Charles nu va fi privit cu aceeași ochi ca regina Elisabeta”.

Regele Charles, atacat cu ciocolată. Nu-i priește venirea la putere?

Cu doar câteva zile în urmă, la renumitul muzeu Madame Tussauds din Londra a avut loc un moment ieșit din comun. Activiștii de la Just Stop Oil au ajuns la figurina din ceară a regelui Charles și au aruncat cu tort în aceasta. Aceștia fac parte din grupul ecologist care cere guvernului Regatului Unit să oprească toate licențele noi pentru petrol și gaze.

Vor ca guvernul să oprească toate licențele și aprobările noi pentru petrol și gaze

Și la Berlin s-a întâmplat un incident asemănător, când protestatarii unui grup german au dat şi ei, cu piure de cartofi, într-o pictură realizată de Claude Monet. Din fericire, tabloul, care a fost cumpărat acum câțiva ani pentru suma de 110 milioane de dolari are un geam de protecție și nu a suferit nimic.

„Doi susținători ai Just Stop Oil au acoperit un model de ceară Madame Tussauds al regelui Charles al III-lea cu tort de ciocolată, cerând guvernului să oprească toate licențele și aprobările noi pentru petrol și gaze”, au transmis reprezentanți ai Just Stop Oil, într-un mesaj pe Twitter.

Act de vandalism la National Gallery din Londra

În ultimele două săptămâni, activiștii din activiști din grupului Just Stop Oil s-au mai răzbunat pe un tablou purtând semnătura lui Van Gogh, în care au aruncat cu supă de roșii. Este vorba de celebra pictură „Floarea soarelui” din National Gallery din Londra.

Imaginile au ajuns imediat virale pe conturile de socializare. Tot la Londra, alți patru activiști ai unei alte grupări ecologice au blocat trecerea de pietoni care a fost în anul 1969 pe coperta unui album Beatles. Din nefericire pentru ei, au fost arestați, apoi traficul reluat.