Regina Marii Britanii își schimbă politica. A hotărât să nu mai rămână tăcută atunci când nu îi convine ceva, și să riposteze. Ajun să la 95 de ani, Elisabeta II e conștientă că nu mai are de ce să facă „frumos” doar pentru imagine, ceea ce simte fiind mai important.

Un insider a spus că războiul de dezinformare din LA a împins-o pe regină „peste margine”. Aliații lui Harry și Meghan au oferit mass-media actualizări continue, iar dacă până acum Regina a tăcut în fața poveștilor lipsite de adevăr, imediat după aniversarea ei, Regina a decis altceva. Monarhul  i-a băgat în ședință pe toți curtenii de la Buckingham. Ea le-a spus că dorește ca orice afirmație inexactă să fie corectată public.

Regina Marii Britanii își schimbă politica

Regina nu va mai rămâne tăcută atunci când ducele și ducesa de Sussex vor permite „erorilor” despre Familia Regală să circule în domeniul public, dezvăluie The Mail on Sunday. Toată viața, politica Reginei a fost „niciodată să nu vă plângeți, niciodată să nu explicați”. Acum, Majestatea Sa i-a instruit pe curteni să corecteze orice declarații care denaturează conversațiile sale private sau cele ale altor membri regali superiori.

Mișcarea extraordinară demonstrează exasperarea reginei față de sesiunile neîncetate de dezinformare care ajung în presă din partea unor așa-ziși aliați ai lui Meghan și Harry.

Cum au dezinformat Harry ș.i Meghan pe seama numelui fiicei lor

Ultimul episod  are legătură cu numele ales de ducii de Sussex pentru fiica lor. Lilibet este o poreclă profund personală a reginei, folosită doar de rude foarte apropiate, inclusiv de soțul ei răposat, Prințul Philip. S-a spus că Harry și-ar fi sunat bunica să o întrebe dacă e de acord ca să îi dea fetiței lui numele ei.

Dar o persoană din interiorul Palatului Buckingham a descris conversația dintre Harry și bunica lui ca „o poveste grăitoare, nu o întrebare”. Sursa a  confirmat astfel știrea BBC de săptămâna trecută în care se spunea că ducii de Sussex nu au întrebat-o pe regină dacă are vreo obiecție cu privire la alegerea numelui lor. Harry și Meghan au reacționat cu furie, instruindu-i pe avocații lor să conteste povestea BBC, pe care au descris-o drept „falsă și defăimătoare”.

Videocall cu Regina, încă o minciună?

Harry și Meghan, care locuiesc acum în California, au anunțat nașterea fiicei lor duminica trecută, provocând mesaje calde de felicitări din partea Reginei, a prințului Charles și a ducesei de Cornwall și a ducelui și ducesei de Cambridge. Mail on Sunday a dat de înțeles că Harry i-a trimis și un mesaj text lui Kate, care astfel își consolidează rolul de punte între el și fratele său.

Dar starea de spirit a început să se înrăutățească cu un articol din New York Post, care spunea că „surse” au dezvăluit  că „Harry a sunat-o pe regină pentru permisiunea de a-și numi fiica Lilibet”. Povestea a fost preluată de alte mijloace de informare în presă, înfuriind Palatul în măsura în care o sursă de rang înalt, dar nenumită, din interior nu a contestat afirmațiile unui reporter de la BBC cum că nu a fost solicitată o astfel de permisiune.

Impactul a fost imediat și incendiar. Povestea BBC a „ucis” efectiv contul New York Post și a condus, în câteva ore, la scrisoarea avocaților lui Harry și Meghan. Un purtător de cuvânt al cuplului a spus: „Ducele a vorbit cu familia înaintea anunțului. De fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei pe care l-a sunat. În timpul acelei conversații, le-a împărtășit speranța de a-l numi pe Lilibet în cinstea ei. Dacă nu ar fi fost susținătoare, ei nu ar fi folosit numele. ”

Cu toate acestea, a existat o iritare suplimentară la Palat când prietenii lui Harry și Meghan au sugerat jurnaliștilor americani că reginei i-a fost prezentată Lilibet în urma unui apel video. Un insider a spus că un asemenea apel nu a avut loc.

Răzbunarea scriitoarei Agatha Christie. Poliția a secat un lac atunci când aceasta a dispărut brusc

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp