Corneliu Porumboiu, alături de Ada Solomon și alți regizori și producători de film au ajuns pe mâna autorităților. Ce spune DIICOT într-un comunicat oficial:
„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale au înregistrat în contabilitate și au declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă.
Nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora. Aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României”.
Regizorul Corneliu Porumboiu pune punctul pe I în legătură cu acuzațiile DIICOT
Corneliu Porumboiu vine acum să lămurească situația, după ce a fost audiat de DIICOT în acest dosar privind evaziune fiscală și spălare de bani. Regizorul mărturisește că nici una dintre acuzațiile care i se aduc nu sunt reale și va scoate pe tapet documentele care să ateste spusele sale.
„Prejudiciul provine exclusiv din relația comercială dintre societatea mea cu un singur furnizor”
„La data de 18.10.2021 am fost audiat de către DIICOT STRUCTRURA CENTRALĂ într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul invocat de DIICOT în sarcina mea și a societății mele este în cuantum total de 26.555 Lei și provine exclusiv din relația comercială dintre societatea mea cu un singur furnizor, derulată în anul 2014.
Acuzațiile personale care mi se aduc rezultă din calitatea mea de administrator al societății. Niciuna dintre acuzațiile care mi se aduc mie sau societății mele nu sunt adevărate. Iar documentele care atestă netemeinicia acuzațiilor vor fi prezentate în cadrul contestațiilor pe care urmează să le formulez”, a spus acesta.
„Nu mi s-a solicitat vreo lămurire privind raporturile contractuale vizate„
De asemenea, Porumboiu susține că din 2016, atunci când a fost deschis dosarul și până în acest moment, nimeni nu i-a cerut vreo lămurire privind raporturile contractuale vizate. „În calitatea mea de scenarist și regizor nu am supravegheat direct raporturile comerciale care fac obiectul dosarului penal iar ca administrator al societății am delegat aceste domenii de activitate unor persoane competente.
Am încredere că analizarea documentelor pe care le voi prezenta parchetului va duce la înlăturarea oricărui dubiu privind nevinovăția mea și a societății mele. Este însă regretabil că, deși dosarul penal este format în anul 2016 și privește raporturi contractuale din 2014, niciodată până la punerea mea sub acuzare din data de 18.10.2021 nu mi s-a solicitat vreo lămurire privind raporturile contractuale vizate.
Mai mult, deși dosarul vizează peste 100 de persoane și un prejudiciu total de aproape 10 milioane lei, numele meu este vehiculat în mod disproporționat prin raportare la prejudiciul. Și acesta neadevărat, de 26.555 lei care mi se impută. Am încredere că justiția va remedia cât mai repede această eroare”, a afirmat regizorul.
Sursă foto: ziaristii, metropolis
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook