Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli importante pentru a păstra alimentele în timpul verii

Reguli importante pentru a păstra alimentele în timpul verii
Ne place anotimpul călduros mai mult ca oricând, dar trebuie să fim extrem de atenți cum depozităm alimentele. În caz contrar, riscăm să se altereze.

Vara încercăm cât mai mult posibil ca alimentația să fie bazată mai mult pe fructe și legume. Iată la ce trebuie să fim atenți când cumpărăm alimente și mai ales umde să le depozităm.

Reguli importante pentru a păstra alimentele în timpul verii

Pentru a ne păstra sănătatea, specialiștii ne recomandă să achiziționăm alimente doar din locuri care sunt verificate sanitar-veterinar. Doar așa vom fi convinși că  sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă și nu ne vom trezi cu vreo toxiinfecție alimentară. De asemenea, e important de știut că imediat ce au fost cumpărate produsele de origine animală trebuie să fie introduse în frigider.

Ambalați separate alimentele care urmează să fie puse în frigider

Carnea, laptele, produsele din lapte și ouăle trebuie să stea la o temperatură cuprinsă între 0-4 grade Celsius. La rândul său, carnea congelată la o temperatură de -12 grade Celsius. E important să știți că alimentele care trebuie să fie depozitate în frigider, trebuie să fie ambulate separat.

Alimentele gătite se păstrează în recipiente acoperite

Dacă ați gătit și mâncarea nu s-a consumat, se poate păstra în frigider, dar depozitată în recipiente acoperite. În cazul în care alimentele s-au alterat, nu mai stați pe gânduri și aruncați-le imediat. În caz contrar, le vor contamina și pe celelalte proaspete.

Ce să faceți în caz de toxiinfecție alimentară

Dacă v-ați pricopsit cu o toxiinfecție alimentară, cărbunele medicinal vă este de un real ajutor, întrucât atrage toxinele și substanțele chimice. Dacă vă confruntați cu diaree însă, administrați o jumătate de cărbune medicinal la primele simptome, apoi repetați doza de câteva ori.

Dacă folosiți cărbune medicinal trebuie să aveți grijă să consumați foarte multă apă, pentru a evita deshidratarea și blocarea tranzitului intestinal. Un antiseptic intestinal foarte bun este turmericul. Se recomandă o linguriță cu pudră amestecată în 250 ml de ceai călduț sau apă.

Sursă foto: antena3

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre