Simona Ionescu / Redactor Șef

Regulile stricte pe care Kate Middleton trebuie să le respecte cu sfințenie

Regulile stricte pe care Kate Middleton trebuie să le respecte cu sfințenie
Contrar a ceea ce crede lumea, viața ducesei de Cambridge nu este întotdeauna plină de farmec. Există un protocol strict pe care Kate Middleton trebuie să îl urmeze. Și trăind în atenția publicului așa cum o face ea, nu există excepții de la reguli.

De când s-a căsătorit cu prințul William, Kate Middleton a trebuit să se adapteze la stilul de viață și la regulile stabilite pentru a trăi la curtea Reginei Elisabeta a II-a.

Unele dintre regulile pe care Kate trebuie să le respecte nu sunt lipsite de controverse. De la faptul că nu i se permite să își câștige proprii bani până la faptul că nu își poate îmbrățișa soțul în public.

În familia regală este interzis Jocul Monopoly

În perioada în care regina Elisabeta trăia, Kate Middleton trebuie să se oprească din mâncat odată ce Suverana și-a terminat masa, chiar dacă a luat doar o îmbucătură. La fel și toți ceilalți. Și acesta este doar vârful icebergului acestor reguli aparent ieșite din comun. Un alt exemplu, neînțeles de oamenii de rând, este de ce jocul Monopoly este interzis în familia regală.

Kate și William nu se îmbrățișează în public

Întotdeauna face reverențe în fața regelui Charles și a reginei Camilla

Kate e obligată ca întotdeauna să facă reverențe în fața Prințului Charles și a Camillei, pentru că toți sunt mai presus de ea. Dacă nu îl are alături pe prințul William, ea este depășită în rang de „prințesele de sânge”, prințesele Anne, Eugenie și Beatrice, care s-au născut în cadrul familiei regale. Există și un  lucru amuzant în această situație. Dacă va fi în viață când prințul George, fiul ei, va deveni rege, Kate va trebui să facă o reverență și în fața lui, la încoronare.

Buchetele regale necesită o anumită floare

La fel ca și Kate, Meghan și Eugenie, multe alte mirese regale au inclus mirt în buchetele lor de mireasă. Nu este o regulă strictă pentru femeile regale să le folosească, dar este o tradiție de când fiica cea mare a reginei Victoria, numită și ea Victoria, a făcut-o pe vremuri. Dar aici este puțin probabil ca cineva să se plângă. Florile albe sunt frumoase și neobișnuite, cu un vârf delicat, ca o coroană.

Opiniile politice și votul nu sunt permise

Nu a existat niciun moment în care să o fi auzit pe Kate exprimându-și vreo opinie politică, iar acest lucru nu este o coincidență. Marea Britanie este o democrație condusă de un prim-ministru și de un parlament, iar familia regală rămâne neutră în ceea ce privește toate chestiunile politice și guvernamentale.

Viața de prințesă nu e ușoară

Deși nu există o lege care să interzică membrilor regali să voteze, aceștia nu o fac, din obișnuință. Este posibil ca aceasta să fi fost o „pastilă” greu de înghițit pentru Meghan, care a fost activă din punct de vedere politic în trecut, în perioada în care a lucrat ca membru al familiei regale.

Fără crustacee

Din punct de vedere istoric, familiei regale îi este interzis să comande fructe de mare sau carne rară atunci când iau masa în oraș sau în timpul unei călătorii în străinătate. Evident, regula este în vigoare pentru a evita otrăvirea alimentară sau o reacție alergică, care ar putea să le îngreuneze programul încărcat. În ciuda acestui fapt, William a lăsat să se înțeleagă în 2018 că este un mare fan al sushi, ceea ce înseamnă că Kate mănâncă din când în când aceste minunate rulouri.

Șervețelele trebuie împăturite pe jumătate după ce se mănâncă

Eticheta culinară regală spune că cei care iau masa trebuie să se șteargă de mâncare sau băutură cu un șervețel, care este apoi împăturit, astfel încât hainele persoanei să nu se murdărească, iar pata urâtă să nu fie vizibilă pentru ceilalți, care ar putea fi dezgustați de ea.

Reguli stricte și la masă

Există o ordine în care se intră într-o cameră

Atunci când familia regală intră într-o cameră, nu o face la întâmplare. Se pășește în ordinea precedenței sau a rangului. Primul este regele Charles, urmat de Camilla, apoi prințul William, Kate. Când trăia regina Elisabeta, nimeni nu avea voie să meargă în fața ei, nici măcar prințul Philip. Iar când William va fi rege, Kate va face același lucru: va merge în spatele lui.

Cum se țin mâinile când se bea ceai

Britanicii adoră ora ceaiului, dar dacă vor să se așeze la o ceașcă de ceai, trebuie să o facă cum trebuie. Kate și restul membrilor familiei regale trebuie să folosească degetul mare și degetul arătător pentru a ține partea de sus a mânerului, în timp ce degetul mijlociu trebuie să susțină partea de jos. De asemenea, trebuie să guste din același loc, astfel încât întreaga margine să nu aibă pete de ruj.

Când se bea ceaiul, mâinile trebuie ținute într-un anume fel

Și niciodată, dar niciodată, degetele mici în afară. Iar dacă un membru al familiei regale trebuie să meargă la toaletă în timpul cinei, nu trebuie să spună acest lucru. Scuzați-mă este singurul lucru acceptat. În plus, femeile regale trebuie să coboare întotdeauna scările cu bărbia paralelă cu solul. De asemenea, ele trebuie să pozeze întotdeauna cu bărbia în aceeași poziție paralelă.

Pălăria se scoate la ora 18.00

Dacă evenimentul este unul formal, femeile din familia regală vor purta o pălărie. Este un protocol regal care datează din anii 1950, când toată lumea purta pălării. Atenționarea la regulă este că femeile trebuie să își scoată pălăriile după ora 18.00, motiv pentru care o vedeți pe Kate mergând cu capul descoperit la evenimentele de seară, sau îmbrăcând o tiară un eveniment oficial.

Pălăriile se scot întotdeauna la ora 18.00

E necesar să aibă întotdeauna o ținută neagră la ea

Atunci când tatăl reginei a murit în 1952, în timp ce aceasta se afla în străinătate, nu a avut cu ea o ținută neagră, așa că a fost adusă una în avionul când a aterizat la Londra.

Pentru ca atunci când a coborât să fie îmbrăcată în doliu. De atunci, orice membru al familiei regale care călătorește în străinătate trebuie să împacheteze haine negre, în cazul în care cineva din familie moare. Unii oameni ar putea crede că este morbid sau că aduce ghinion, dar specialiștii spun că este, de fapt, doar un gest grijuliu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre