Remedii naturale miraculoase pentru insolație. Sucul din frunze de aloe vera calmează durerile

Remedii naturale miraculoase pentru insolație. Sucul din frunze de aloe vera calmează durerile
Prietenosul soare poate crea uneori mari neplăceri, dar plantele vă sunt cel mai bun prieten. Iată câteva remedii cu adevărat spectaculoase pentru insolație.

Expunerea îndelungată la temperaturi ridicate, fără măsuri de protecție vă poate crea probleme grave. Pentru insolație, plantele pot face adevărate minuni.

Remedii naturale miraculoase pentru insolație. Sucul din frunze de aloe vera calmează durerile

Din dorința de a se bronza cât mai repede, multe persoane preferă să stea la soare până ce pielea devine roșie. Și fără să-și dea seama, s-au „pricopsit” cu o arsură solară de gradul I, urmată de stări de disconfort, respectiv febră, frisoane, greață, reacții alergice. Dacă arsura e la început, sunt indicate compresele cu apă rece. Se păstrează 15 minute, apoi se schimbă. Foarte bune sunt și băile cu lapte rece care atenuează durerile și hidratează pielea.

Puneți pe pleoape felii de castraveți

Un leac extrem de eficient este sucul obținut din frunze de aloe vera care de asemenea calmează durerile. Același efect îl au și băile în apă călduță în care a fost dizolvată o lingură cu praf de copt. Nu în ultimul rând se pun pe pleoape felii de castraveți.

Pentru a scăpa de neplăcuta durere de cap care apare în cadrul insolației, consumați ceai de gălbenele, obținut din două lingurițe cu plantă la 300 ml apă clocotită. Lăsați două-trei minute la infuzat și consumați ceaiul în trei reprize, înainte de mesele principale.

Oțetul de mere energizează

De un real ajutor vă este și oțetul de mere. Puneți într-un pahar cu apă o lingură cu oțet de mere la temperatura camerei, amestecați și consumați cu înghițituri mici. Oțetul de mere are rolul de a înlocui mineralele pe care le-ați pierdut și vă va energiza. Nu în ultimul rând, specialiștii vă recomandă infuzia de ceai verde. Puneți într-un vas două lingurițe cu plantă și turnați 300 ml apă clocotită. Lăsați la infuzat câteva minute și consumați trei căni pe zi.

Sursă foto: tonica

Recomandarile noastre