Expert în imobiliare și broker pe piețele internaționale, italianul a cumpărat toate terenurile din zonă, de 90 de hectare și a făcut un resort de lux cum nu mai există în România. Cea mai frumoasă bijuterie.
Potrivit reporterilor de la Observator – Antena 1, în satul Labaşinţ, e Raiul pe pământ. Italianul Osvaldo Martinelli a reușit un lucru cu adevărat incredibil. Într-un loc cu doar trei familii, dar cu 150 de izvoare, a făcut prima comunitate green (verde) din țară, o bijuterie pitorească. E vorba de un proiect imobiliar eco, unde cine ajunge, parcă n-ar mai vrea să plece. Proprietar acum al celor 90 de hectare, afaceristul a deschis resortul de lux și încearcă să le arate turiștilor din toat[ lumea câte lucruri extraordinare are de oferit România.
„Mi-a dat curaj să mă arunc și să dezvolt această zonă”
Iar unele persoane după ce au văzut ce înseamnă viața trăită ca-n Paradis, au decis să cumpere câteva case eco friendly. „Labașint mi-a plăcut de prima dată, am văzut că e o zonă cu un potențial grozav în turism naţional şi internațional, dar și imobiliar. Și asta mi-a dat curaj să mă arunc și să dezvolt această zonă.
Obiectivul nostru este să aducem oamenii înapoi. Partea imobiliară, cuprinde case de vacanță de la 50 de mp la 100 de mp și chiar mai mari. Eu cred, că în patru-cinci ani, o să avem 200 de case și o sa fie 400-500 de persoane.”, a declarat dezvoltatorul reporterului tv.
Pentru a construi casele viitorului, italianul a folosit materiale aduse din Italia. „Izolația e formată din 5 centimetri de ciment, 30 de centimentri de lemn, cu o cameră internă de aer, care ventilează complet pereții”, a mai spus acesta.
Unul dintre proprietari este un om de afaceri din Belgia
Vestea frumuseții localității Labașint a ajuns până în Belgia, iar afaceristul Yves Pauwels se numără printre cei care au achiziționat în acest loc casa de vacanță la care a visat dintotdeauna. E vorba de o vilă Infinity, de 364 de mp şi cu 5000 mp de teren.
„Ai doar natură în jur, liniște. În Europa nu e atât de uşor să găseşti aşa ceva. 10 km în jurul meu nu e industrie, nu e nimic, dacă nu fumezi, ai parte doar de aer proaspăt.
Este casa mea din Labașinț, casa visurilor mele. Aici va fi livingul, cu un șemineu și când urcăm o să înțelegi de ce îi spun casă de vis. Locația este foarte specială, aici avem răsăritul, exact în față, unde e Muntele Mic, și acolo e apusul, exact pe terasă”, a mărturisit fericitul proprietar.
Și în Anglia apar astfel de locuri. Satul medieval Trevalga a renăscut
Și cătunul medieval Trevalga a renăscut. Cătunul, situat între Tintagel și Boscastle, de o frumusețe incredibilă, a fost vândut pentru aproximativ 16 milioane de lire sterline, a declarat un consilier local pentru BBC. Acesta a fost lăsat de Gerald Curgenven unui trust când a murit în 1959, profiturile urmând să ajungă la școala sa din Wiltshire.
Locuitorii au declarat anterior că vânzarea conacului, a șase ferme și a 17 case ar fi fost împotriva dorințelor sale de după moarte și se temeau să nu fie evacuați. Agentul imobiliar Savills a confirmat vânzarea domeniului către Castle Lane Securities Ltd, care face parte din William Pears Group (WPG).
Deși prețul de vânzare nu a fost dezvăluit public, Barry Jordan, consilier conservator din Camelford și Boscastle, a mărturisit că proprietatea ar fi fost vândută pentru „puțin sub 16 milioane de lire sterline”. Cei 71 de locuitori ai cătunului speră că noul proprietar îi va reda frumusețea de odinioară.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook