Simona Ionescu / Redactor Șef

Restaurantul Botin, cel mai vechi din lume, a căzut pradă Covidului

Restaurantul Botin, cel mai vechi din lume, a căzut pradă Covidului
Pandemia de COVID-19 a cauzat foarte multe probleme în jurul lumii, iar acum amenință închiderea restaurantului Botin. Localul datează din secolul 18.

Restaurantul Botin a fost inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi restaurant din lume și a fost fondat în anul 1725, în Madrid, Spania.

Restaurantul a fost închis momentan în urma restricţiilor impuse de autorităţi, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Acesta era renumit pentru felul său faimos de mâncare, purcel de lapte prăjit numit „cochinillo”.

 

„Când am închis restaurantul în timpul pandemiei, am fost devastaţi, pentru că niciodată în istorie, acest loc nu mai fusese vreodată închis, nici măcar în timpul Războiului Civil Spaniol”, a declarat Antonio Gonzalez, managerul restaurantului.

Locul nu mai este la fel de populat după redeschidere

Botin şi-a deschis totuşi porţile pe 1 iulie, dar din nefericire clientela a scăzut după pandemie. În prezent serveşte cel mult 60 de clienţi pe zi, comparativ cu cei 600 de clienţi care îi călcau zilnic pragul înainte de pandemie.

Cele mai populare mâncăruri gătite aici sunt „cochinillo” – purcelul de lapte prăjit şi „cordero asado” – friptură de miel la cuptor.

Restaurantul a intrat în Cartea Recordurilor după ce a fost efectuată o investigație independentă pentru a garanta că afacerea îndeplinea cerințele: și-a menținut numele, a fost în același loc și nu și-a întrerupt activitatea. Distincția a fost primită datorită unui client care a insistat să contacteze organizația.

O parte a restaurantului a fost transformată în muzeu datorită istoricului acestuia. De asemenea, localul este menționat și în câteva cărți ale lui Ernest Hemingway. Ultima scenă din romanul „The sun also rises / Fiesta” este plasată în incinta restaurantului, când personajul principal stă la o masă și mănâncă purcel de lapte prăjit.

Cleopatra Stratan, ședință foto îndrăzneață, expusă pe Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre