Rețetă dacică de urdă sărată și prăjită cu cârnăciori și jumări

Rețetă dacică de urdă sărată și prăjită cu cârnăciori și jumări
Cu ingrediente naturale, gustoase și sănătoase, preparate în casă, este un adevărat festin acest delicios preparat dacic din urdă sărată și prăjită cu cârnăciori și jumări, servit cu mămăliguță și lapte.

Alexandru Ilinca, un opincar în vârstă de 66 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a surprins extrem de plăcut în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” atât cu o Rețetă dacică de urdă sărată și prăjită cu cârnăciori și jumări, servită cu mămăliguță și lapte, cât și cu ținuta sa, tot dacică și cu povestea de viață de a duce mai departe tradițiile neamului dacic.

Ingrediente pentru Rețetă dacică

1 kg urdă sărată, 1 kg cârnăciori țărănești, 500 gr jumări, 6 ouă, ulei, 1 kg mălai, 1 l lapte, ceapă roșie , vin roșu

Cum se prepară delicioasa Rețetă dacică de urdă sărată și prăjită

Se pune ulei la încins și se prăjește urda în el, amestecând continuu. Se adaugă cârnăciorii prăjiți în prealabil și tăiați în bucăți mici și jumările. Din nou se amestecă ingredientele din tigaie. Apoi se sparg peste ele ouăle și se încorporează în compoziția de brânză cu cârnați și jumări.

Separat se fierbe o mămăliguță țărănească, așa cum o prepara bunica, cu mălaiul adăugat treptat, iar la final se pune puțin lapte, atât cât să se desprindă mămăliguța de pe tuci și de pe făcăleț. Urda sărată și prăjită cu ouă, cârnați și jumări se servește alături de un castron cu lapte în care se răsfață o felie de mămăliguță, dar și cu ceapă roșie și o cană de vin roșu.

Sursa: Chefi la cuțite

Chiftele umplute, din conserve de pește. O rețetă sățioasă