Rețetă de cheesecake simplu și super delicios fără coacere

Rețetă de cheesecake simplu și super delicios fără coacere
Vara nu prea ne vine să stăm în bucătărie, dar parcă nici nu ne vine să renunțăm la deserturile delicioase și sănătoase. O alternativă sunt prăjiturile care nu necesită coacere.

Garantat vă veți îndrăgosti de acest cheesecake simplu și super delicios  care nu necesită coacere. Vă reamintim că afinele sunt considerate „reginele” alimentelor antioxidante. Ele reduc deterioarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului. Așa cum știți, antioxidanții protejează corpul uman de radicalii liberi, care fiind molecule instabile pot deteriora celulele și pot contribui la îmbătrânire și boli, precum cancerul.

Dintre toate fructele și legumele comune, afinele sunt considerate fructele ce conțin unul dintre cel mai ridicat nivel de antioxidanți. Principalii compuși antioxidanți ai afinelor aparțin unei familii de antioxidanți polifenoli numiți flavonoizi. S-a dovedit științific că afinele cresc nivelul de antioxidanți din corpul uman. În acest sens, cel mai optim este ca ele să fie consumate constant, pentru a vă bucura de o viață sănătoasă.

Ingrediente pentru cheesecake fără coacere

Blat: 70 g de fulgi de ovăz

70 g de nuci măcinate

2 linguri de ulei de nucă de cocos

2 linguri de apă

2 linguri de miere

Cremă: 500 g de mascarpone

250 g de smântână

80 g de miere

1 lingură de suc de lămâie

1 linguriță de pastă de vanilie

Toping: 150 g de afine,

2 linguri de semințe de chia ( sau semințe de in ),

1 lingură de miere

50 ml de apă

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru blat într-un mixer puternic și se amestecă până la omogenitate. Se întinde amestecul pe fundul unei forme de 18 cm tapetate cu hârtie de copt și se presează bine. Separat se bate frișca până devine tare și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se toarnă crema pe baza de fulgi de ovăz, se netezește și se dă la rece.

Pentru topping, se fierb 150 g de afine, 2 linguri de semințe de chia ( sau semințe de in ), 1 lingură de miere și 50 ml de apă timp de aproximativ 4-5 minute, se lasă să se răcească și se întinde peste prăjitură când s-a răcit. Răciți cheesecake-ul timp de cel puțin 5 ore (dar nu la congelator) înainte de servire.

Sursa: Instagram