Rețetă de dietă: Frigărui de pește cu ananas – o cină ușoară la propriu și la figurat

Rețetă de dietă: Frigărui de pește cu ananas – o cină ușoară la propriu și la figurat
Peștele, știe toată lumea, este un aliment hrănitor, foarte sănătos pentru organism. În mod normal, peștele nu ar trebui să lipsească de pe mesele noastre, și să fie consumat măcar săptămânal.

Înainte de a trece la rețeta Lianei Sabău prezentată în blogul Pe masa din bucătărie, iată câteva beneficii ale consumului de pește. Carnea de pește reprezintă o sursă excelentă de acizi graşi Omega 3, iod, proteine, vitamine şi minerale preţioase, toate acestea contribuind la menţinerea sănătăţii creierului.

Studiile  au arătat că un consum frecvent de peşte este asociat cu un risc mai redus de apariţie a bolii Alzheimer sau Parkinson. Substanţele nutritive din peşte sunt esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, încă din stadiul embrionar. Din acest motiv, gravidele şi femeile care alăptează ar trebui să consume săptămânal 1 – 2 porţii de peşte.

În plus, o serie de cercetări au demonstrat că un consum frecvent de peşte este asociat cu o creştere a nivelului de energie, cu îmbunătăţirea stării emoţionale, precum şi cu o potenţare a efectelor medicamentelor specifice. Frigăruile de pește cu ananas reprezintă o idee de cină ușoară la propriu și la figurat.

Ingrediente

2 bucăți de cod,

o cutie de ananas bucăți,

1/2 ardei gras roșu,

piper cu lămâie,

sare

Mod de preparare

Dacă peștele cod este congelat, lăsați-l peste noapte în frigider.  Cu o oră înainte de preparare se pot  ține bucățile al temperatura camerei. Bucățile de cod să trec prin apă rece apoi se tamponează ușor cu prosoape absorbante se taie fiecare bucată în două, de-a lungul, astfel încât vor rezulta patru bucăți. Acestea se sărează și se râșnește deasupra piper cu lămâie peste fiecare bucată.

Separat, pe o farfurie, să scot bucăți de ananas și se taie în bucăți potrivite și ardeiul. Se folosesc patru bețișoare de frigărui care se țin și ele cinci minute în apă rece, ca să nu ia foc la grătar. Asamblarea frigăruilor este simplă. În bază se pune o fâșie de pește peste care se pune o bucată de ananas, o bucată de ardei și se acoperă cu fâșia de cod peste care se pune din nou o bucată de ananas și una de ardei.

Se continua până la folosirea întregii bucăți de cod. Când frigăruile sunt toate asamblate se încinge tigaia grill, se unge cu puțin ulei de măsline și se pun la fript frigăruile. Au nevoie de câte cinci minute de preparare pe fiecare parte.

Sursa: Pe masa din bucătărie