Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă: Dorada regală cu sos de rodii. Cu certitudine, oaspeții vor fi impresionați

Rețetă: Dorada regală cu sos de rodii. Cu certitudine, oaspeții vor fi impresionați
Se apropie Buna Vestire și este prima dezlegare la pește din Postul Paștelui. Merită să încercați două rețele excepționale cu dorada regală.

Tot mai multe persoane preferă în ultima perioadă dorada regală, pentru gustul său cu adevărat extraordinar.

Dorada regală cu sos de rodii. Cu certitudine, oaspeții vor fi impresionați

Pentru a pregăti dorada regală cu sos de rodii, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 dorade intregi, curățate , sare, piper negru, proaspăt măcinat, 1 lingură cu unt, 1-2 linguri cu ulei, 1/2 cană cu suc de rodie. Dar și 1 ceapă mică, tocată mărunt, 2 căței de usturoi, tocați mărunt, 2 linguri cu pătrunjel tocat, semințe de rodie, pentru ornat, 1 lămâie tăiată în felii, 2 foi de dafin.

Mod de preparare

Pentru început, încingeți cuptorul la 180 °C. Curățați bine peștii, spălați cu multă apă rece și puneți peste aceștia sare și piper, iar în interiorul lor 2-3 felii de lămâie. La final, așezați pe un vas termorezistent mai mare ca să rămână puțin spațiu între ei. Stropi cu puțin ulei și adăugați mai multă apă, cât să fie acoperiți.

Introduceți la cuptor și lăsați până când sunt gata. E bine ca din când în când să mai puneți peste pește din lichidul din vas. În timp ce peștele se coace, pregătiți sosul. Puneți untul la topit într-o cratiță și după ce începe să sfârâie, adăugați ceapa și usturoiul.

Se lasă să se călească câteva minute până când veți constata că s-au înmuiat. Adăugați sucul de rodie amestecați bine și lăsați să mai fiarbă câteva minute la foc mediu, până ce lichidul scade la jumătate. Puneți sare și piper după gust, verdeață, amestecați din nou și luați vasul de pe foc. După ce puneți peștele în farfurie și stropiți cu sosul de rodie, ornați cu seminețele acestui fruct. E un deliciu pe care-l veți pregăti ori de câte ori aveți poftă de un pește cu adevărat senzațional.

Dorada este pește alb, cu conținut scăzut de grăsime

Specialiștii recomandă consumul de dorada, întrucât este pește alb și are puțină grăsime. Dorada conține vitamina B6, care ajută la combaterea inflamației și contribuie la reducerea durerii în cazul artritei. De asemenea, acest tip de pește este și o sursă excelentă de vitamina B3, care stimulează sistemul imunitar. Totodată, dorada are multă vitamina B12, de aceea este recomandat femeilor însărcinate.

Sursă foto: sodelicious

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre