Rețetă inspirată de Dana Budeanu. „Rodia de dimineață” devine „Tartă cu ciocolată și rodii”

Rețetă inspirată de Dana Budeanu. „Rodia de dimineață” devine „Tartă cu ciocolată și rodii”
Ciocolata ne face mai fericiți și reprezintă un desert care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Cei care mănâncă ciocolată constant sunt mai pozitivi, iar asta e dovedit științific.

Celebra stilistă Dana Budeanu ne-a obișnuit cu „Rodia de dimineață”, o metodă inedită de a lua în râs desertul servit dimineața. Concret, Dana Budeanu postează pe rețelele sociale, la primele ore ale zilei, o prăjitură sau o felie de tort și titrează „Rodia de dimineață” nefiind, evident, vorba de vreo rodie sau de un stil de viață sănătos.

Prin mișcarea ei în spațiul online, stilista transmite săgeți către influencerițele care pretind că duc un stil de viață mai mult decât sănătos – fără strop de zahăr în alimentație.

Cu gândul la această glumă, v-am pregătit o rețetă pentru o prăjitură cu rodie, astfel încât să puteți să intrați în jocul stilistei. Dacă doriți, bineînțeles!

Tartă cu ciocolată și rodii – ingrediente

Combinația dintre ciocolată și semințe de rodii e una din cele mai plăcute. Iar dacă nu ați încercat până acum, vă recomandăm să preparați această tartă delicioasă cu ciocolată și rodii.

Umplutură de ciocolată: 3/4 cană zahăr tos

2 1/2 linguri amidon de porumb

1/4 cană pudră de cacao neîndulcită

1 2/3 cană lapte

1/3 cană smântână dublă

3 gălbenușuri mari

90 de grame de ciocolată 50%, tocată mărunt

1 linguriță extract de vanilie

1 lingură de unt nesărat, la temperatura camerei

Crusta de tartă: 2/3 cană făină universală

1/3 cană pudră de cacao

1/3 cană zahăr pudră

1/2 cană unt rece nesărat, tăiat în bucăți mici

Topping: 1 cană de semințe de rodie

ciocolată rasă

Mod de preparare

Se începe cu umplutură de ciocolată. Într-un castron mediu amestecați zahărul, amidonul de porumb, pudra de cacao. Apoi amestecați 1/3 cană de lapte pentru a obține o pastă groasă. Adăugați gălbenușurile de ou și amestecați, apoi puneți deoparte. Încălziți restul de lapte cu smântână într-o cratiță medie. Aduceți acest amestec până în punctul de fierbere și apoi luați de pe foc.

Se toarnă treptat în amestecul de ouă cu caco, amestecând continuu, până când rezultă o cremă omogenă. Transferați cratița pe aragaz la foc mediu-mic și gătiți amestecând constant până când amestecul se îngroașă. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata tocată mărunt, extractul de vanilie și untul, amestecând ușor până se omogenizează. Acoperiți suprafața cu folie de plastic pentru a preveni întărirea și lăsăți să se răcească, după care o dați la frigider până se îngroașă.

Pentru a prepara baza tartei, ungeți ușor cu unt o tavă. În robotul de bucătărie puneți făina, zahărul și sarea și procesați pentru a se combină. Adăugați untul rece și pulsați până când aluatul începe să se unească și să formeze bulgări. Înfășurați aluatul cu folie de plastic și lăsăți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Se scoate din frigider, se desface și se transferă în tavă de tarta. Folosiți vârfurile degetelor pentru a apăsa uniform aluatul pe fundul și pe părțile laterale ale tăvii.

Folosiți apoi  o furculiță pentru a străpunge ușor fundul crustei. Acoperiți și puneți crusta de aluat la frigider pentru 15 minute pentru a se răci. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade și puneți grătarul în centrul cuptorului. Așezați tava de tartă și coaceți crusta timp de aproximativ 13 – 14 minute.

Scoateți din cuptor și puneți pe un grătar pentru a se răci complet. Apoi umpleți cu crema de ciocolată răcită. Acoperiți cu semințe de rodie, ciocolată rasă și păstrați la frigider pentru 1 oră înainte să serviți această tartă cu ciocolată și rodii.

Sursa: Instagram / Freshly pictured