Rețetă de dietă! Supa-cremă de ciuperci care nu îngrașă, dar are gust delicios. O faci în mai putin de 30 de minute

Rețetă de dietă! Supa-cremă de ciuperci care nu îngrașă, dar are gust delicios. O faci în mai putin de 30 de minute
Când vine vorba de supă-cremă de ciuperci, parcă nimic nu mai poate egala aromele care ne învăluie.

Oricât de mari iubitori de supă de ciuperci sunteți, nu știți nimic până ce nu o gustați pe aceasta, supa-cremă de ciuperci prăjite. Este delicioasă, plin de arome intensă și perfectă pentru o zi rece de iarnă. Mulți nutriționiști recomandă ciupercile celor care țin regimuri vegetariene, deoarece au o textură suficient de hrănitoare încât să poată înlocui carnea.

În lume există peste 100.000 de soiuri de ciuperci comestibile și valoroase din punct de vedere medicinal. Majoritatea soiurilor conțin în proporție de 98% aceleași substanțe, diferețele fiind făcute de conținutul de apă, dar și de locul unde cresc și aportul de lumină naturală. „Ciupercile conțin fibre, vitaminele B1, B2; B3, B5, B6, B9, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu și zinc. Sunt de asemenea bogate în apă, deși la prima vedere par a fi destul de uscate”, arată medicul Oana Cuzino.

Ingrediente pentru supă-cremă de ciuperci prăjite

1 kg ciuperci (poate fi și un amestec)

2 eşalote/ceapă

4 căței de usturoi în coajă

cimbru

35 g unt

800 ml supă de pui (folosiți mai puțin sau mai mult, depinde de cât de groasă vă place supa)

50-100 ml cremă de gătit, smântână sau lapte (tot în funcție de cât de cremoasă vă place supa)

sare de mare și piper negru

ulei de masline

*supa de pui se poate înlocui cu supă de legume sau apă + cub concentrat tip Delikat, Knorr etc

Mod de prepararte

Adaugați ciupercile, eșalota (ceapa), usturoiul și cimbru într-o tavă mare, asezonați bine și stropiți cu ulei de măsline. Gătiți 20 – 25 de minute la cuptor, la 190 de grade Celsius. Separat, se topește untul într-o oală mare, se stoarce usturoiul din coajă și se adaugă.

Scoateți tulpinile de cimbru și adăugați amestecul de ciuperci. Se toarnă supa și se fierbe timp de 10 minute. Ulterior, blendați amestecul până la omogenizare, verificați condimentele și turnați smântâna. Se servește cu ciuperci prăjite cu unt, cimbru și ulei de trufe. Brânza de parmezan se adaugă deasupra și oferă o combinație excelentă. Dacă doriți o supă-cremă de ciuperci prăjite cu mai puține calorii, omiteți untul și smântâna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lorraine (@healthyfitbella_)

Sursa: Instagram