Un preparat de post delicios: Mâncare de ciuperci cu castane coapte

Un preparat de post delicios: Mâncare de ciuperci cu castane coapte
O rețetă perfectă pentru perioada de post poate fi această mâncare de ciuperci cu castane coapte, foarte gustoasă, simplă și hrănitoare.

Pentru că suntem în postul Crăciunului, și mulți dintre voi sunteți în căutarea rețetelor diverse de post, poate vă inspiră și această rețetă de mâncare de ciuperci cu castane coapte, plină de gust și sățietate.

Castane se găsesc în magazine, pentru că abia ce a început sezonul lor și sunt pline de beneficii pentru sănătate. De ce ar trebui să mâncați castane? Sunt foarte sănătoase. Castanele conţin tot atâta vitamina C cât lămâia. Ele sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, castanele au un conținut ridicat de fier, deci, previn anemia. Mai au şi multe fibre, care uşurează digestia, facilitând tranzitul intestinal și tratând constipația, dar și diareea.

Ingrediente pentru rețeta de mâncare de ciuperci cu castane coapte

500 gr ciuperci champignon albe și brune

500 gr castane

1 ceapă

2- 3 căței de usturoi

ulei de măsline

sare și piper

400 ml smântână vegetală

Mod de preparare

Ceapa și usturoiul tocate mărunt într-un blender se călesc ușor într-o tigaie cu ulei de măsline.  Ciupercile se șterg bine cu prosoape umede, se curăță de impurități, se taie în patru, sau în două și se adaugă peste ceapa și usturoiul din tigaie. Se lasă la preparat până se leagă bine sosul format din ceapă și sucul de la ciuperci, apoi se adaugă smântâna vegetală. Se asezonează, spre final, cu sare și piper.

Castanele, proaspete, se crestează ușor și se dau la cuptor până se coc. Se curăță apoi de coajă și se adaugă peste mâncarea de ciuperci, în timpul servirii. O altă variantă de servire pentru această mâncare de ciuperci cu castane coapte, e trecerea prin blender a ciupercilor, după ce s-au făcut, rezultatul fiind o cremă groasă. Această cremă se împănează cu castane coapte. E foarte delicioasă.

Sursa: Chefi la cuțite