Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcinta grădinarului, o delicatesă de post aspectuoasă și delicioasă

Plăcinta grădinarului, o delicatesă de post aspectuoasă și delicioasă
Vă gândiți că postul Crăciunului abia a început și nu știți ce să mai puneți pe masă? Încercați plăcinta grădinarului. E o nebunie...

Ce spuneți dacă ați uita de preparatele culinare pe care le-ați tot gătit în perioadele de post și ați încercat ceva cu adevărat spectaculos? Nu vă puteți imagina ce gust incredibil are Plăcinta grădinarului.

Plăcinta grădinarului, o delicatesă de post aspectuoasă și delicioasă

Pentru a pregăti această minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

2 pachete foi de aluat foietaj (450 gr),care e făcut cu margarină

150 ml lapte de soia,

2 căței de usturoi,

1 cutie cu porumb,

2 morcovi de mărime mai mare,

600 g cartofi,

150 g ciuperci,

1 legătură de ceapă verde,

1 legătură de pătrunjel,

150 g cașcaval de post,

câteva fire de cimbru,

ulei de măsline,

sare,

condimente pentru ciuperci,

piper.

Morcovi glazurați:

1 legătură de morcovi de mărime mai mică,

1 linguriță cu zahăr,

puțină sare

Decor: crenguțe de cimbru

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați cu ulei opt forme, iar pe fundul acestora așezați o bucată de hârtie cerată de formă rotundă. Întindeți pe masă aluatul de foietaj și tăiați în cercuri mari. După ce ați terminat, tapetați cu aceste foi toate formele și puneți la rece.

Tăiați morcovii în cuburi mărunte și căliți într-o tigaie cu ulei de măsline. Când sunt gata, puneți într-un castron mai mare. Tăiați ceapa în rondele, căliți în ulei și adăugați ciupercile tăiate fideluță. Puțin condiment pentru ciuperci și mai căliți câteva minute, apoi puneți peste morcovi. Curățați cartofii de coajă și puneți la călit în ulei, condimentați cu sare, piper și cimbru. Se lasă pe foc în jur de 15-20 de minute, până când aceștia se vor înmuia.

Cum se fac morcovii glazurați

Puneți laptele la foc alături de usturoiul ras până e aproape de fierbere. După ce luați cartofii de pe foc, turnați laptele peste ei și amestecați. Aveți grijă să nu se sfărâme de tot și răsturnați apoi în castronul mare. Puneți apoi porumbul, cașcavalul ras, dar mai păstrați un sfert din cantitate, dar și pătrunjel tocat.

Amestecați bine cu o lingură și potriviți de sare. Scoateți formele de la rece, înțepați pe fund cu o furculiță și puneți hârtia de copt. Puneți puțină fasole peste acestea și dați la cuptor până se fac aurii. Scoateți din cuptor, răsturnați fasolea și îndepărtați hârtia cerată. Umpleți apoi forma cu amestecul de legume.

La final puneți un capac din foietaj și sigilați bine. Înțepați și capacul în câteva locuri. Deasupra puneți cașcavalul de post ras, rămas care va fi dat pe răzătoarea mică. Introduceți la cuptor până când totul are o culoare aurie.

Cât  timp stau plăcintele la cuptor faceți morcovii glazurați. Puneți morcovii în tigaie cu ulei de măsline, o linguriță cu zahăr și un pic de sare. Lăsați pe foc până când morcovii încep puțin să se înmoaie. După ce plăcinta este făcută, înfigeți în aceasta un morcov glazurat.

Sursă foto: bucataras

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre