Ravioli ca la mama acasă, dacă mama ar fi italiancă: cu sos de usturoi și pătrunjel

Ravioli ca la mama acasă, dacă mama ar fi italiancă: cu sos de usturoi și pătrunjel
Toamna ne place să stăm în bucătărie și să exersăm rețete noi. Unii dintre cei mai gustoși și sănătoși sunt acești Ravioli cu sos de usturoi și pătrunjel. Cele două ingrediente sunt apărătorii imunității organismului.

Am vrea să spunem că sunt ca la mama acasă acești Ravioli cu sos de usturoi și pătrunjel. Iar mama nu trebuie să fier musai italiancă. Un soi de ravioli românești se prepară în mod tradițional în zona Clujului.

Ingrediente pentru Ravioli de casă cu sos de usturoi și pătrunjel

8 ouă

800 g făină albă

400 g carne tocată, de vită

400 ml smântână lichidă de gătit

1 legătură de pătrunjel

1 caserolă de busuioc proaspăt

200 g parmezan

Sare

piper

1 căpățână de usturoi

1 ceapă

vin alb

ulei de măsline

Mod de preparare

Se prepară un aluat pentru ravioli prin amestecarea ouălor cu făina, sare, piper și ulei de măsline, care se adaugă la final, atât cât să iasă aluatul ferm.

Se încinge puțin ulei, apoi se călește ceapa tocată și se adaugă carnea. Se amestecă până când carnea este pătrunsă și se asezonează cu sare și piper.

Se lasă să se tempereze, apoi se întinde aluatul, se taie în pătrățele care se umplu cu carne și li se dă forma de ravioli. Se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață.

Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, pătrunjelul se toacă mărunt. Se fierbe vinul alb până se reduce, se adaugă usturoiul și pătrunjelul, apoi smântâna. Se fierbe sosul pentru 2-3 clocote și se asezonează cu sare. Raviolii se vor amesteca cu sosul, apoi se așază în farfurii și se decorează cu frunze de busuioc.

Sursa: Chefi la cuțite

Sursa foto: Pixabay