Rețetă de înghețată Magnum de casă, cu proteine

Rețetă de înghețată Magnum de casă, cu proteine
Dacă vă plac batoanele Snickers, o să vă placă la nebunie această rețetă Magnum. Aceste înghețate de casă sunt mult mai sănătoase și mai bogate în proteine decât versiunea originală.

Conform site-ului Dietsynk.com, care oferă servicii de coaching nutrițional, printre altele, delicioasa rețetă ce urmează se rezumă la porții de 288 de calorii ( o înghețată). Fiecare înghețată conține 16g  de proteine, 25,2g  de carbohidrați și numai 14,1g  de grăsimi. Cu ingredientele ce urmează puteți realiza 4 înghețate a 288 de calorii fiecare sau puteți împărți în recipiente mai mici, astfel că și aportul caloric per porție de desert se va reduce considerabil.

Ingrediente pentru înghețată Magnum de casă

– 150g banane

– 60g unt de arahide

– 50g pudră proteică

– 200ml lapte de migdale neîndulcit

– îndulcitor fără calorii (opțional)

– 80g de ciocolată neagră

– 20 g de alune

Mod de preparare

Dacă nu aveți pulbere proteică puteți să o înlocuiți cu mai multe banane și folosiți mai puțin lapte de migdale. Înghețata Magnum de casă se prepară foarte simplu. Într-un bol, mărunțiți bananele cu ajutorul unei furculițe și combinați-le cu untul de arahide, pulberea de proteine și laptele. Pentru a fi mai ușor, recomandarea e să folosiți banane coapte bine, eventual unele cărora deja începe să li se înnegrească coaja. Amestecați bine până când obțineți o textură cremoasă.

Turnați amestecul în forme de înghețată și congelați timp de cel puțin 4 ore. Dacă nu aveți forme de înghețată, fiți creativi. Tot ce trebuie să rețineți este că amestecul trebuie să ajungă la congelator, și mai apoi înghețatele trebuie extrase cu ușurință. De asemenea, nu uitați să înfigeți în fiecare porție o paletină din lemn, pentru a putea manevra simplu viitorul desert delicios și proteic.

După ce înghețatele s-au congelat ( eventual lăsate în congelator de pe o zi pe alta, topiți ciocolata, adăugați câteva alune și înmuiați fiecare înghețată în ciocolată. Puneți din nou la congelator timp de 5 minute și savurați!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frixos | Nutrition Coach (@dietsync)

Sursa: Instagram