Rețetă de mici la cuptor. Nu aveți cum să refuzați așa ceva

Rețetă de mici la cuptor. Nu aveți cum să refuzați așa ceva
Sunteți îndrăgostiți de mititei? Ce spuneți dacă de data aceasta ați încerca să-i faceți la cuptor?

Nu există sărbătoare națională sau aniversare de unde să lipsească micii. Încercați să-i faceți și la cuptor. Sunt un deliciu.

Mici la cuptor. Nu aveți cum să refuzați așa ceva

La fel de buni ca și cei tradiționali, dar mult mai sănătoși rămân micii la cuptor. Rețeta este foarte simplă, dar lucrul la care trebuie să fiți atenți este ca ingredientul principal, carnea, să fie foarte proaspătă.  Pentru mici de casă ai nevoie de următoarele ingrediente: 700 g carne de vită (pulpă), 300 g carne de oaie sau porc mai grasă (piept, ceafă), 250-350 ml supă de oase sau apă foarte rece, 22 g sare, ½ linguriță cu piper negru proaspăt măcinat.

De asemenea, vă mai sunt necesare 1 lingură rasă cu cimbru uscat, 5-6 boabe de ienibahar, ½ linguriță cu bobițe de coriandru, 1 linguriță rasă cu semințe de chimen. Dar și 2 lingurițe cu boia dulce, 5-7 căței de usturoi mari (sau 10 mai mărunți), 1 linguriță rasă cu bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare

Pentru început dați prin mașina de tocat carnea și pisați bine usturoiul, adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați foarte bine. Pentru ca aromele să se întrepătrundă, lăsați carnea la frigider peste noapte. După ce o scoateți, se mai lasă o jumătate de oră înainte de a fi pregătită.

Micii nu trebuie să îi faceți prea subțiri, pentru că se vor usca prea mult. Înainte de a-i introduce la cuptor, se recomandă să fie unși cu puțin ulei. Așezați micii pe grătarul cuptorului și preîncălzit. Aveți grijă să lăsați un spațiu între ei iar dedesubt așezați o tavă pentru a se scurge grăsimea. Rezultatul este uimitor, micii care vor fi scoși din cuptor vor fi puțin crocanți la exterior și suculenți la interior, adică tocmai buni de mâncat. Tot ce vă mai trebuie acum este o pâine proaspătă și o bere rece.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre