Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de morcovi cu unt și miere – un aperitiv extraordinar

Rețetă de morcovi cu unt și miere – un aperitiv extraordinar
Dacă sunteți în căutarea unei cine lejere și pline de arome, avem o veste bună: mizați pe morcovi. Aceștia aduc numai beneficii organismului, iar aroma lor coaptă e ceva senzațional.

Înainte de a vă apuca de gătit, aflați că morcovii mențin țesuturile sănătoase și întârzie îmbătrânirea. Pentru că această rădăcinoasă conține antioxidanți, ajută la eliminarea mai eficientă a toxinelor din organism și împiedică formarea celulelor canceroase și răspândirea acestora. Antioxidanții din morcov ajută toate sistemele și organele din corp.

Morcovii sunt sinonimi cu sănătatea ochilor și a vederii. Datorită conținutul ridicat de betacaroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A), consumul morcovilor previne și chiar ameliorează nictalopia, afecțiune ce se manifestă prin incapacitatea de a vedea noaptea sau în situații de luminozitate redusă.

Ingrediente pentru morcovi cu unt și miere

3 linguri de ulei de măsline

6 morcovi mari

90 g de unt (sărat)

1 linguriță de coriandru măcinat

1/3 cană de miere

1 cană de iaurt grecesc

1/2 buchet de frunze de coriandru (tocate mărunt)

20 frunze de mentă (tocate mărunt)

sare de mare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conor Curran (@creamy_confusion)

Mod de preparare

Începeți prin a vă crea iaurtul cu ierburi. Puneți iaurtul, coriandrul, menta și sarea de mare după gust într-un bol și amestecați împreună cu o lingură.

Puneți o tigaie mare și grea la foc mare și adăugați uleiul de măsline. Odată încins, puneți morcovii în ea și lăsați-i să sfârâie și să se frigă tare timp de 20 de minute, întorcându-i din când în când și asigurându-vă că toate părțile se rumenesc apetisant. După 20 de minute adăugați untul și coriandrul tocat, reduceți focul la mediu și lăsați morcovii să se înmoaie pentru încă 10 minute.

Pentru miere, turnați un strop de apă clocotită pentru a o slăbi înainte de a o turna peste morcovi și nu uitați să îi întoarceți pe toate părțile, pentru a ajuta la glazurarea lor pentru încă 5 minute la foc mediu-scăzut. Se îndepărtează de pe foc și se așază într-un castron mai lung. Puneți untul de miere deasupra și turnați deasupra toppingul de iaurt cu ierburi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre