Descoperiți noua obsesie a coreenilor: naan cu unt de miere și pătrunjel

Descoperiți noua obsesie a coreenilor: naan cu unt de miere și pătrunjel
În Coreea de Sud pare să existe o obsesie națională pentru untul de miere. Există unt de miere peste tot, de la unt prăjit la chipsuri de cartofi și băuturi care îl conține! Este contrastul perfect între sărat și dulce, care îți tachinează papilele gustative și te lasă să vrei mai mult.

Pâinile naan, specifice Indiei, se regăsesc și în această țară și sunt, mai nou, servite cu unt de miere și pătrunjel. Iată varianta cu aluat acrișor peste care se pune un topping simplu din unt topit, miere și pătrunjel tocat. În final, veți vedea că pâinile naan sunt moi, sărate și dulci deopotrivă. Le puteți savura cu sosul preferat, sau simple, fără niciun fel de topping adăugat deasupra.

Ingrediente pentru naan cu unt de mire și pătrunjel

300 g de făină de pâine/făină universală

drojdie

130g apă

25g zahăr

15g ulei

6g sare

Topping cu miere și unt

25g unt (topit)

20g miere

pătrunjel tocat

Mod de preparare

Amestecați apa, drojdia și făina și lăsați-le să stea 30 de minute (acest lucru scurtează timpul de frământare). Aruncați toate celelalte ingrediente deasupra și frământați bine totul, până când obțineți un aluat frumos și neted. Puneți la dospit, la un loc călduros, până își dublează volumul. Opțional: dacă nu veți prepara în aceeași zi, puteți să întârziați procesul de dospire punând aluatul peste noapte la rece. Astfel el va dezvolta o aromă mai profundă.

Împărțiți în 8 porții egale și rulați în bile. Se lasă să se odihnească timp de 15 minute. Aplatizați fiecare bila de aluat și întindeți-o la dimensiunea dorită. Se mai lasă să se odihnească timp de 15 minute. Înainte de asta, distribuiți făină din belșug pe masa de lucru, pentru a nu vi se lipi aluatul. Coaceți în cuptorul preîncălzit, timp de 3 – 5 minute, la 250 de grade Celsius. Sau prăjiți pita într-o tigaie antiaderentă fierbinte.

În final preparați amestecul de unt, miere și pătrunjel, și ungeți toppingul pe naan cât este încă fierbinte.

De ce să consumați miere

Mierea de albine este un medicament natural, din cele mai vechi timpuri, cu proprietăți și beneficii dovedite. Din punct de vedere nutrițional, o lingură mare de miere cântărește aproximativ 20 grame și conține 64 calorii și 17 grame de zahăr, incluzând fructoză, glucoză, maltoză și sucroză. Astfel, mierea nu conține fibre, grăsimi sau proteine, având o cantitate modestă de vitamine și minerale. În schimb, abundă în antioxidanți care amână și previn degradarea celulară în timp, cauzată în special de efectele radicalilor liberi.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre