Descoperiți și voi pâinea indienilor, naan. E nevoie de numai două ingrediente

Descoperiți și voi pâinea indienilor, naan. E nevoie de numai două ingrediente
Pâinea indienilor e un deliciu pe care e obligatoriu să îl descoperiți. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Garantat, va deveni și preferata voastră.

Aveți nevoie de numai 2 ingrediente pentru a prepara pâinea naan. E celebră. O știți din romanul Maitreyi a lui Mircea Eliade. În ultima vreme, dată fiind simplitatea cu care se prepară, pâinea Naan e din ce în ce mai populară și în România.

„Acest naan este preferatul meu ori de câte ori fac un curry! Este atât de rapid și ușor, încât oricine îl poate face! Este preparat doar din două ingrediente și am omis topping-urile pe care le puteți adăuga după plac. Topping-urile bune de adăugat sunt untul, pătrunjelul, usturoiul și sarea! În fine, iată rețeta”, dezvăluie doctorul specializat în osteopatie Audrey Lilian Hunt, care și dezvăluie rețeta pe rețelele sociale.

Ingrediente pentru a prepara pâinea naan

2 căni de făină

1 cană de iaurt grecesc sau iaurt vegan gros

Mod de preparare

Într-un bol mare combinați făina și iaurtul cu o lingură. Odată ce devine o consistență sfărâmicioasă, folosiți mâinile pentru a frământa și a pasa aluatul. Nu vă descurajați și continuați să frământați până când se formează un aluat neted! (Dacă folosiți iaurt vegan s-ar putea să mai aveți nevoie de 1/4 de cană de făină dacă vi se pare prea lipicios). Formați o minge și acoperiți-o lejer cu un prosop de vase și lăsați-o să crească timp de 30 de minute.

Făinați ușor o suprafață și puneți aluatul pe ea. Se frământă puțin până când se omogenizează, apoi se taie în 8 bucăți. Se modelează fiecare bucată într-o minge și apoi se întinde într-o formă ovală subțire.

Încălziți puțin unt obișnuit sau vegan într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Așezați fiecare naan unul câte unul în tigaie și întoarceți-l pe cealaltă parte odată ce face bule. Repetați procedura pentru fiecare pâine indiană naan.  În final, serviți cu curry și savurați, sau serviți pâinea naan cu orice alt fel de mâncare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by audrey lillian (@audreylillian)

Sursa: Instagram / Audrey Lilian