Îndrăgostiți de parizer? Acum îl puteți prepara singuri după o rețetă extraordinară

Îndrăgostiți de parizer? Acum îl puteți prepara singuri după o rețetă extraordinară
Copii sau adulți, când foamea ne dă târcoale nimic nu se compară cu o felie proaspătă și suculentă de parizer.

Specialiștii ne sfătuiesc să scoatem din dietă mezelurile. Ce facem dacă nu putem renunța la parizer? Îl facem acasă, după o rețetă minunată.

Îndrăgostiți de parizer? Acum îl puteți prepara singuri după o rețetă extraordinară

Parizer făcut în casă? Încercați și veți descoperi o bunătate și sigur veți repeta rețeta ori de câte ori aveți poftă de ceva gustos și sănătos. Ingredientele necesare sunt  1 piept de pui desozat, 4 pulpe de pui superioare dezosate, 380 ml din supa în care a fiert carnea, sare, piper, 2 foi de dafin, 1 linguriță cu praf de usturoi sau 2 căței de usturoi, 1 linguriță plină cu pudră de sfeclă, boia de ardei dulce, 12 g gelatină.

Mod de preparare

Se spală carnea, iar pieptul de pui se taie în sferturi. Se pune la fiert, cu foaie de dafin, sare și piper și se lasă până ce carnea este bine pătrunsă. Se scoate apoi și se lasă la răcit.

Se strecoară 400 ml supă, iar restul se păstrează. Tăiați carnea în bucăți și mixați în robotul de bucătărie, alături de sare, piper, boia dulce, pudra de usturoi și de sfeclă.

Gelatina se pune la hidratat cu câteva linguri cu supă rece. Se încălzesc 100 ml supă strecurată, iar după ce o luați de pe foc se pune gelatina hidratată și se amestecă ca să se dizolve.

Folosiți o sticlă de plastic de doi litri

După ce ați mărunțit carnea în robot, se pune amestecul cu gelatina și se mai mixează puțin. Se folosește atâta supă cât se obține o pastă nu foarte subțire. Se taie o sticlă de plastic de doi litri în partea de sus, mai jos de dop. Amestecul se toarnă în această sticlă, se acoperă la gură cu folie și se introduce la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi se taie sticla folosind un cuțit foarte bine ascuțit. Atenție să nu tăiați și parizerul. Se porționează după preferință și se servește cu pâine, muștar și roșii. Este un deliciu.

Sursă foto: youtube