Rețeta pentru prăjitura Mimoza nu diferă mult de la o regiune la alta. Se spune că este o rețetă ungurească. O puteți găsi și sub denumirea de Albinița sau Ungureasca.

Prăjitura Mimoza, bucuria copiilor. Rețeta

Este un desert fin, cu foi făcute cu miere și umplute cu o cremă aromată de vanilie, amestecată cu gustul dulce al gemului de căpșuni ori prune, caise sau altceva vă place. Este gata într-o oră, dar trebuie să stea o noapte, până să înmoaie foile.

Ingrediente pentru foi

  • 50 g unt
  • 150 g zahăr
  • un ou
  • două linguri cu miere
  • 5 linguri cu lapte
  • 500 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă

  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g unt (cu cât e mai gras, cu atât mai bine)
  • 3 linguri cu făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 fiole cu esență de vanilie
  • 1 borcan cu gem de căpșuni  sau prune.

Mod de preparare

Foile se prepară astfel. Puneți într-un vas pe foc mic untul, laptele, zahărul, mierea și oul. Amestecați în permanență, pentru aproximativ 10 minute, fără să fierbeți crema. Compoziția finală trebuie să fie o spumă consistentă. După ce este gata, trebuie lăsată la răcit.

Făina și praful de copt se amestecă, după care se pun peste spuma cu miere.

Din compoziție, trebuie să frământați un aluat, care se împarte în 4 bucăți egale. Acestea se întind și se coc pe fundul tăvii, tapetată cu unt. După ce coaceți toate cele 4 foi, lăsați-le să se răcească.

Crema de vanilie se face ușor. Laptele, gălbenușurile și făina se amestecă bine cu telul și se pune compoziția pe foc mic. Trebuie să amestecați mereu până fierbe crema. La final, adăugați și fiolele cu esența de vanilie și lăsați crema să se răcească. Untul se mixează bine cu zahărul pudră și după aceea se pune peste crema de vanilie și se încorporează.

Pe o tavă așezați o foaie, peste care turnați jumătate din crema de vanilie. Puneți încă o foaie, apoi gem, iarăși o foaie și cealaltă jumătate din cremă.

Deasupra se pune ultima foaie și gata, prăjitura este asamblată. Trebuie lăsată peste noapte cu o greutate peste ea, pentru ca foile să se înmoaie de la cremă.


Cotlet de porc în sos dulce-acrişor. O idee pentru masa de Revelion

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp