Bucătarii spun că nu este suficient să fie aruncată o bucată de carne la cuptor pentru o friptură bună. Contează, în primul rând, carnea aleasă, ingredientele și dacă are os. Secretele bucătarilor.

Cotlet de porc în sos dulce-acrişor. O idee pentru masa de Revelion

Vă sugerăm să încercați această rețetă de friptură la cuptor. Și carnea și ingredintele sunt importante.

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc
  • sare de mare grunjoasă
  • piper negru şi alb, boabe şi măcinat
  • cimbru verde

Pentru garnitură

  • 5-6 cartofi roşii
  • 2-3 nectarine
  • 75 g unt
  • 2 linguri zahăr brun
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 100 ml vin alb demi-dulce
  • 100 g costiţă afumată

Mod De Preparare

  • Se curăţă cotletul de grăsime şi de pieliţe. Se trece printr-un jet de apă rece, se scurge şi se şterge pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pune în tava unsă cu ulei de floarea-soarelui.
  • Se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropeşte cu restul de ulei şi cu vinul demi-dulce. Se înţeapă cu un cuţit ca să se pătrundă, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la macerat, 60 de minute.
  • Cartofii se spală şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcorească şi se taie felii potrivite.
  • Nectarinele se feliază asemănător cartofilor şi se călesc în untul topit, în prealabil. Se adaugă zahărul brun şi se lasă să scadă. Se stropesc cu puţin vin demi-dulce şi se dau de-o parte.
  • Între timp, se scoate cotletul şi se bagă în cuptor. După ce s-a pătruns bine cotletul, se adaugă pe margine cartofii şi nectarinele.
  • Se toarnă sosul lăsat de nectarine şi se lasă să se rumenească. Cotletul se ornează cu frunzuliţe proaspete de cimbru.

Exclusiv. Cine este unicul fiu al Didei Drăgan. Florin Ochescu Jr. urmează pasiunea tatălui său

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp