Brăduții de biscuiți se fac ușor și arată foarte bine pe masele festive din perioada Sărbătorilor de iarnă. Copiii vor fi încântați de această prăjitură, la fel și musafirii.

Brăduți de biscuiți. Rețeta

Aceste prăjituri vă dă posibilitatea să vă jucați cum doriți ca să le ornați. Rețeta este simplă.

Ingrediente

  • 400-450 g biscuiți populari sau vraf, sau petit beurre
  • 300 g unt moale (să nu fie sărat)
  • 12 linguri zahăr pudră
  • 80 g cacao
  • 2 gălbenușuri
  • 450 ml lapte
  • esența de rom.

Mod de preparare

  • Se amestecă bine untul cu zahărul până ce se obține o cremă pufoasă. Se adaugă apoi pe rând cacao, gălbenușuri, esența de rom și câte 2 linguri de lapte. Se omogenizează bine.
  • Pe o tavă se așază un strat de biscuiți înmuiați în lapte, cât mai compacți. Atenție! Biscuiții nu trebuie lăsați foarte mult în lapte pentru a nu se rupe când sunt luați pentru a fi așezați pe tavă.
  • Peste ei se întinde un strat de cremă apoi se continuă cu straturi de biscuiți și cremă. Se dă la frigider pentru 2-3 ore.
  • Ne putem juca cu biscuiții aranjându-i în diferite forme și modele: brăduți, steluțe, globuri etc.
  • Deasupra se ornează cu bomboane, nucă de cocos sau alte ingrediente, după imaginația fiecăruia. Sursa: Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Cea mai bună rețetă de pilaf sârbesc din lume

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp