Foarte buni de servit la mic dejun, alături de o cană de ceai, de lapte, sau chiar alături de cafea, acești biscuiți aperitiv cu parmezan și mac! Pot fi incluși chiar și pe un platou cu aperitive festive, pot fi luați și la pachet și se pot depozita în cutii metalice, sau de carton și păstrați la loc răcoros, până la două săptămâni.
Ingrediente pentru rețetă de biscuiți aperitiv cu parmezan și mac
1 ou mare, 200 gr parmezan răzuit, 100 gr făină, 50 gr mac, 125 gr unt cu peste 80% grăsime, 1 praf de sare, opțional, puțin chimen măcinat
Mod de preparare pentru rețetă de biscuiți aperitiv cu parmezan și mac
Începem prin a cerne făina într-un bol și adăugăm peste ea macul, parmezanul răzuit fin, sarea și chimenul. Le amestecăm bine, apoi spargem un ou deasupra și adăugăm untul rece, tăiat în cuburi mai mici. Frământăm rapid toate aceste ingrediente, cu vârfurile degetelor. Va rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Acoperim aluatul pentru biscuiți sărați cu folie de prospețime și îl dăm la rece, pentru o oră. După acest interval, presărăm puțină făină pe masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie de 4-5 mm grosime. Cu ajutorul unor forme speciale, decupăm biscuiții și îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem delicioșii biscuiți aperitiv cu parmezan și mac pentru 12-15 minute, în cuptorul încălzit în prealabil, la 200 de grade.
Sursa : Chefi la cuțite
Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook