Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată

Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată
Ziua Națională fără fasole cu ciolan aproape că nu se poate concepe. Cum manifestațiile publice unde să se servească acest fel nu sunt posibile, vă propunem să gătiți acasă.

Emilia Mirea, o concurentă în vârstă de 48 de ani, președinte de ONG s- prezentat în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” pentru a-i surprinde pe cei trei chefi și le-a pregătit o rețetă de fasole cu ciolan afumat, așezată pe farfurie în două compartimente separate de două fire de ceapă verde.

Ingrediente

4 buc/200 gr ciolan de porc, afumate, 1 kg fasole prefiartă, 4 crenguțe cimbru uscat, 5-7 fire tarhon proaspăt, 5-7 foi de dafin uscate, 2 cepe albe de mărime medie, 5 căței de usturoi, 1 țelină medie, 4 morcovi, 1 păstârnac, 1 ardei gras roșu, 1 cartof, 500 gr suc de roșii, 5 linguri de ulei, boia dulce și iute, chimen, sare și piper, 4 fire de mărar proaspăt, 8 bucăți de ceapă verde, 500 gr pâine de casă cu cartofi

Preparare fasole cu ciolan afumat

Se clătește în apă fierbinte carnea de porc și se pune la fiert în apă rece. Se înlătură spuma care se formează pe parcurs. Între timp se curăță legumele și se spală, apoi se toacă. Se spală și se toacă verdețurile.

Se clătește fasolea prefiartă și se pune la fiert în apă caldă. Se adaugă foile de dafin, foarte puțin sare piper, cartoful, cimbru, 2 morcovi, țelină și păstârnac. Restul de legume se dau pe răzătoare pentru a le căli ușor în tigaie cu puțin ulei, pentru o intensificare a aromelor.

Când carnea este fiartă și se desface de pe os, se scurge și se toacă în cuburi. Se strecoară apa în care a fiert, se adaugă carnea și fasolea din celălalt vas, cu apă cu tot, dar se îndepărtează foile de dafin și cartoful. După ce s-au călit puțin legumele, se adaugă boia iute, boia dulce, chimen măcinat, tarhon tocat și mărar.

Se amestecă să se degaje aromele, apoi se adaugă fasolea și carnea de porc scurse de zeamă. Se adaugă și sucul de roșii și se mai completează cu puțină zeamă. Se lasă să mai fiarbă fasolea cu ciolan afumat 8-10 minute, apoi se pune în farfurii. Se așază fasolea cu ciolan afumat reinterpretată în două părți, iar la mijloc se separă cu două fire de ceapă verde, iar între acestea un pahar cu rachiu, să pară mai rustic.

Sursa: Chefi la cuțite

De ce s-a apropiat atât de mult Fuego de Lidia Buble. Suferința artistei e amintire