Rețetă de plăcintă cu brânză și răvașe, perfectă pentru sărbătoare

Rețetă de plăcintă cu brânză și răvașe, perfectă pentru sărbătoare
Nu trebuie să fie neapărat revelionul pentru a prepara o prăjitură cu răvașe. O puteți pregăti oricând. Iar dacă aveți nevoie de un moment special, faceți-o de Paști.

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să-i surprindem pe cei dragi cu o rețetă de plăcintă cu brânză și răvașe. Rețeta este una inspirată de la americani.  Plăcinta se poate pregăti dulce sau sărată, cu brânzeturile preferate, cu adaos de stafide sau alte fructe preferate, important este ca răvașele să nu lipsească. Urările scrise în răvașe rămân la latitudinea dumneavoastră. Pot fi aforisme, citate celebre sau chiar versuri. Sau ghicitori, de ce nu.

Ingrediente pentru rețeta de rețetă de plăcintă cu brânză și răvașe

2 pachete foi de plăcintă, 500 gr brânză proaspătă de vaci, 500 gr urdă proaspătă, 5-6 ouă, 100 gr zahăr, coajă rasă de lămâie, 300 ml lapte, 200 ml smântână, 1 ou pentru uns, untură de porc, pentru uns foile (sau unt gras), bilețele cu urări, puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă cu brânză și răvașe

Se pregătește mai întâi umplutura pentru plăcintă. Brânza proaspătă se scurge bine de lichid, se pune într-un bol și se amestecă cu urda. Se mixează cele 5 – 6 ouă pentru 5 – 6 minute până se spumează, adăugând și zahăr după gust, apoi se amestecă cu cele două tipuri de brânză și coajă de lămâie răzuită fin.

Se scriu bilețele cu urări de bine care se împăturesc și se împachetează în hârtie de copt, sau în folie de aluminiu. Se scriu atâtea bilețele câte porții de plăcintă se fac.

Asamblare și coacere plăcintă cu brânză și răvașe

Foile de plăcintă se lasă la decongelat la temperatura camerei. Se împart în grupe de trei foi, se ung între ele cu untură de porc și se rulează, cu umplutură de brânză la mijloc. Se strecoară în interior și bilețele cu urări, bine împachetate și dispuse în așa fel încât fiecare porție de plăcintă să conțină un răvaș cu o urare.

Rulourile de plăcintă cu brânză se așază în tava de la cuptor, unul lângă altul. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, pentru a se coace uniform. Se amestecă un gălbenuș de ou cu un praf de sare, laptele și smântâna și se toarnă peste rulourile de plăcintă cu brânză și răvașe din tavă. Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil. Se coace delicioasa plăcintă festivă pentru 30 de minute, la 180 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață.

Se lasă plăcinta să se tempereze câteva minute. Apoi se pudrează ușor cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, apoi se poate porționa.

Sursa: Chefi la cuțite

Angela Similea nu are motive să zâmbească. Victor Surdu a adorat-o, dar a lăsat-o cu datorii uriașe