Angela Similea are acum 74 de ani și este la fel de frumoasă, diafană, talentată, distinsă. Este pe scenă de la 19 ani. Nu i-a fost ușor. La început a fost timidă, apoi a prins curaj, susținută de mari oameni din domeniu. Viața ei a fost, totuși plină de iubiri, drame și dezamăgiri.
Angela Similea nu are motive să zâmbească
Angela Similea este una dintre cele mai mari interprete de muzică ușoară din țara noastră. Pe scenă și în public este elegantă, surâzătoare, dar când rămâne singură nu mai are motive să zâmbească.
Ajunsă la 74 de ani, nu poate să își revadă fiul și nepoții, aflați în SUA, din pricina pandemiei.
”Buna ziua, dragilor! Sper că sunteți sănătoși și atenți la tot ce înseamnă această pandemie! Vă mărturisesc că îmi este foarte dor de pace și liniște, de plimbări prelungite, de întâlnirile cu prietenii, de fiul și nepoții mei la care nu am mai putut ajunge anul acesta”, scria Angela Similea pe pagina sa de socializare.
”Dragii mei, Vă mulțumesc pentru susținerea și iubirea voastră, pentru toate mesajele care au ajuns la mine în toți anii din urmă, prin intermediul retelelor de socializare.
Viața noastră, a tuturor, s-a schimbat mult în ultimii ani, iar felul în care comunicăm face parte din aceasta schimbare. Oamenii, implicit publicul și artiștii, s-au adaptat comunicarii virtuale, desi, nu de puține ori, dorului nu îi este de ajuns. Acest an, iată, ne încearcă o data în plus, ne obligă să rămânem distanțați, pentru a ne proteja”, a scris de curând marea noastră artistă.
Sunt 10 ani de când a murit ultimul său soț, Victor Surdu (7 aprilie 2011). Fostul politician a adorat-o dar a lăsat-o cu datorii uriașe.
Angela Similea, patru căsătorii
Angela Similea a fost căsătorită de patru ori. Prima căsătorie, cu Andi Constantin, de profesie electrician, a doua cu Sorin Movileanu, chitaristul căruia i-a dăruit un fiu. Apoi a fost căsătorită cu olandezul Jan Hilgen și cu politicianul Victor Surdu.
Dacă în tinerețe a suferit din pricina celui de al treilea soț, Jan Hilgen, care obișnuia să bea și să o jignească, mai târziu a avut probleme cu banii din cauza unor datorii acumulate la bancă.
Vedeta s-a recăsătorit pentru a patra oară în anul 1999 cu politicianul Victor Surdu (PSD), care avea să moară 12 ani mai târziu, din cauza unei boli necruțătoare.
Necazurile artistei au continuat din 2009, când Angela Similea și Victor Surdu nu au mai putut achita creditul la bancă, iar anul următor au fost executați silit. Au pierdut mai multe proprietăți, printre care apartametul părinților artistei. Victor Surdu a murit de cancer pancreatic în aprilie 2011, iar artista a rămas văduvă.
A plecat din vila cu 16 camere din Belciugatele (Călărași), unde se mutase cu fostul politician. A scos-o la vânzare în septembrie 2014, la 750.000 de euro, însă nu a reușit să o vândă, chiar dacă a mai lăsat la preț. Ca să salveze imobilul, l-au trecut pe numele fetelor lui Victor Surdu, dar și pe numele fiului interpretei.
Angela Similea a pierdut în instanță o parte din moștenirea lui Victor Surdu, ultimul ei soț, însă lista pagubelor materiale și a tragediilor este cu mult mai lungă.
În 2017, i-a murit un frate, iar în 2018, Angela Similea s-a retras din muzică. În ultimii ani, interpreta a făcut naveta peste Ocean la fiul și la nepoții ei, însă susține că nu s-a mutat definitiv în SUA.
Angela Similea, mare vedetă de la 24 de ani
A urcat pe scenă la 19 ani, iar cinci ani mai târziu a devenit o mare vedetă la 24 de ani, la ”Cerbul de Aur” unde a obținut Cerbul de Argint pentru interpretarea cântecelor „După noapte, vine zi” și „Amurgul”.
”Casa mea”, ”De n-ai să vii”, ”Un albastru infinit” și ”Să mori de dragoste rănită” sunt alte dintre piesele de referință ale Angelei Similea. Vocea ei a fost descrisă ca fiind „un glas vibrant, profund, cu o întindere muzicală inconfundabilă, cu un timbru vocal specific, o voce inimitabilă”, dar și „de neînlocuit”. Foto: Facebook
Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer s-au născut într-o zi de 9 iulie
Primul Revelion la Televiziunea Română s-a văzut doar în București
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook