Rețetă de pretzels de casă. Exact ca la o brutărie germană adevărată

Rețetă de pretzels de casă. Exact ca la o brutărie germană adevărată
Pretzels, sau „brezeln” cum li se mai spun  sunt gustarea perfectă și sunt super ușor de făcut.

Acești covrigi tipici pentru brutăria germană sunt un adevărat deliciu. Rumeniți și presărați cu sare, pot fi ideali ca și gustare, pe parcursul zilei. Însă sunt la fel de buni, serviți cu unt, dimineața, la micul dejun. Ideea este că acești covrigi, pretzels, sunt foarte ușor de preparat.

Ingrediente pentru opt pretzels

– 500 g de făină integrală

– 260 g apă rece

– 10 g sare

– 21 g drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată)

– 25 g de unt vegan înmuiat

– 1 lingură de zahăr

sare de covrigi (sau sare fulgurantă)

– semințe (opțional)

Pentru fierbere

– 1000 g apă

– 60 g bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă toate ingredientele. Frământați timp de 15 minute cu mâna sau cu un mixer vertical până când obțineți un aluat foarte neted și elastic. Se lasă să se odihnească timp de 10-15 minute. Împărțiți în 8 bucăți, formați bile, apoi odihniți încă 10 minute. Preformați-le în formă ușor alungită.

Pentru a forma covrigeii, se rulează într-un cârnat lung de (aproximativ 60 cm) cu mijlocul gros și capetele subțiri. Luați cele două capete, aduceți-le împreună, încrucișați-le, răsuciți-le o dată și presați capetele subțiri în aluat. Puneți-i la dospit la temperatura camerei timp de 20 de minute, apoi mutați-i la frigider și lăsați-i să se odihnească timp de cel puțin 1 oră sau peste noapte.

Pentru preparare se pune la fiert apa cu bicarbonatul. Covrigii se scufundă în apă timp de 5 secunde, apoi se așează pe o bucată de hârtie pergament, într-o tavă de copt, la distanță potrivită unul de altul. Presărați cu sare sau alte toppinguri opționale, fiecare covrig în parte. înbtre timp, preîncălziți cuptorul la 240 de grade Celsius. După ce i-ați trecut prin fiertură pe toți, dați-i la cuptor timp de 11-14 minute, până ce se vor rumeni frumos.

Sursa: Instagram / Paul Kober

Recomandarile noastre