Rețetă de ștrudel cu șuncă și cașcaval în aluat foietaj de casă

Rețetă de ștrudel cu șuncă și cașcaval în aluat foietaj de casă
Dacă nu mai știți ce să puneți în pachetul pentru a doua zi, un astfel de ștrudel cu șuncă și cașcaval în aluat foietaj de casă, este mai mult decât ideal.

Servit alături de o salată verde, o salată de legume proaspete, sau de murături, este mai mult decât savuros acest ștrudel cu șuncă și cașcaval în aluat foietaj de casă!

Pentru că deseori ne mai rămân prin frigider diverse ingrediente de la mese festive, cum ar fi câteva felii de șuncă presată, câteva felii de cașcaval, mozzarella, chiar și câteva felii dintr-un salam crud-uscat, putem prepara cu ele astfel de gustări numai bune pentru a ne asigura o parte din meniul unei zile. Iar dacă aluatul foietaj îl pregătim în casă, ștrudelul va fi nu numai gustos, dar și mult mai sănătos.

Ingrediente pentru Ștrudel cu șuncă și cașcaval în aluat foietaj de casă

Pentru aluat foietaj de casă: 350 gr făină, 180-200 ml apă rece, 50 ml ulei, 1 lingură oțet, 1 praf de sare

Pentru uns: 200 gr unt cu 82% grăsime, 100 gr făină

Pentru umplutură: 250 gr șuncă feliată sbțire, 150 gr cașcaval răzuit, sau mozzarella, 1 ou pentru uns aluatul la exterior

Mod de preparare

Pregătim aluatul foietaj de casă. Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu un praf de sare. Creăm un loc la mijlocul ei și punem acolo uleiul, oțetul și apa rece. Amestecăm bine toate ingredientele din vas până obținem un aluat compact, dar nu foarte ferm. Întindem aluatul pe masa înfăinată, într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.

Cele 200 grame de unt moale, la temperatura camerei le amestecăm cu 100 gr făină până obținem o pastă. Luăm 2/3 din această pastă și ungem 2/3 din foaia de aluat. Apoi, împachetăm foaia de aluat în trei. Aducem partea de aluat rămasă neunsă până la jumătatea aluatului uns, apoi, peste aceasta se aduce cealaltă parte de aluat unsă. Este exact cum am împacheta o coală de hârtie în trei.

Din nou ungem 2/3 din aluatul împachetat cu restul de unt și făină și îl împachetăm în același mod. Acoperim pachetul de aluat cu folie de prospețime și îl dăm la rece pentru aproximativ 1 oră, să se întărească untul din interior.

Asamblăm și coacem ștrudelul cu șuncă și cașcaval

După ce aluatul s-a odihnit suficient la rece îl întindem într-o foaie dreptunghiulară, dar nu foarte subțire. Presărăm 1/2 din cantitatea de cașcaval răzuit pe 2/3 din suprafața aluatului, pe lungime și așezăm feliile de șuncă peste acesta. peste feliile de șuncă presărăm restul de cașcaval, dar și peste partea de aluat liber.

Împachetăm aluatul în trei, partea de deasupra fiind cea cu cașcaval. Cașcavalul se va topi în timpul tratamentului termic și va lipi aluatul peste feliile de șuncă. Crestăm ușor aluatul pe deasupra, apoi îl ungem cu ou bătut și așezăm ștrudelul în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem deliciosul ștrudel cu șuncă și cașcaval în aluat foietaj de casă pentru 20-25 de minute la 180 de grade. Îl lăsăm să se tempereze înainte de a-l porționa, pentru a nu curge cașcavalul din interior.

Sursa: Chefi la cuțite

Locuri de vizitat pentru fanii Stăpânul Inelelor. Îți vor tăia respirația!

Recomandarile noastre