Rețetă de tăiței nemțești cu ciuperci și sos de brânzeturi

Rețetă de tăiței nemțești cu ciuperci și sos de brânzeturi
Pentru una dintre mesele principale ale zilei, este mai mult decât ideală această rețetă de spaetzle cu ciuperci și sos de brânzeturi!

Pentru atunci când suntem în pană de idei și trebuie să pregătim rapid o mâncare pentru prânz sau cină, pastele ne sunt de mare folos, iar această rețetă de spaetzle cu ciuperci și sos de brânzeturi, este chiar perfectă.

Spaetzlele, sau spatzlele sunt un fel de tăiței din bucătăria Germaniei, Elveției și Austriei, care se prepară simple, sau cu ou și în plus față de pastele clasice au și grăsime în compoziție. Aluatul acestor paste este mai unsuros și se porționează cu lingura sau cu o presă specială. Spaetzlele se gătesc prin fierbere în apă cu sare, la fel ca pastele obișnuite.

Ingrediente pentru tăiței nemțești cu ciuperci și sos de brânzeturi

400 gr spaetzle, 250 gr ciuperci, sare și piper, 2 căței de usturoi, 50 gr unt, 30-40 ml ulei de măsline, 500 gr smantână dulce, 200 gr brânză gouda, 200 gr parmezan, 150 gr bacon, roșii cherry și verdeață pentru garnisit

Mod de preparare

Se pune un vas cu apă la fiert, în care se adaugă și o linguriță cu sare. Când apa începe să fiarbă se adaugă spaetzlele. Se lasă să fiarbă până se ridică singure la suprafață. Între timp, se pregătesc ciupercile și sosul de brânzeturi.

Ciupercile se curăță de impurități și se tamponează cu prosoape de hârtie umezite. Nu se vor spăla în apă pentru a nu se îmbiba cu lichid. Se feliază și se trag la tigaie în puțin unt cu ulei de măsline și un cățel de usturoi zdrobit. Se condimentează cu sare și piper după ce sunt preparate, nu înainte, pentru a nu lăsa lichid în grăsime și a se fierbe în loc de sotare.

Dacă dispuneți de o plită sau grătar, vor fi mai gustoase preparate pe acestea. Pe lângă ciuperci, opțional, se mai pot adăuga și cuburi de bacon sau de kaizer afumat.

Pentru sosul de brânzeturi, în grăsimea din tigaie rămasă de la ciuperci se mai adaugă puțin ulei și puțin unt, dar și un cățel de usturoi strivit și se lasă 1 minut pentru a se aromatiza. Se înlătură usturoiul și se adaugă smântâna amestecând intens pentru omogenizare. Se lasă smântâna să ajungă la punctul de fierbere apoi se adaugă brânzeturile răzuite și se lasă să se topească încet, fără a amesteca în sos.

Se scurg spaetzlele fierte, se adaugă calde în sosul de brânzeturi și se mai completează cu puțin din apa în care au fiert, până se ajunge la textura dorită a sosului. Sosul trebuie să rămână ușor fluid și cremos. Se servesc alături de delicioasele ciuperci, dar și felii de roșii cherry și verdeață pentru un plus de prospețime.

Sursa: Chefi la cuțite

Recomandarile noastre