Tartă aperitiv cu fasole și linte

Tartă aperitiv cu fasole și linte
Având ca bază un aluat dospit și o umplutură din conserve de fasole, linte și porumb dulce, dar și câteva felii de bacon afumat, tarta aperitiv este o nebunie de preparat, cu care îi putem răsfăța pe cei dragi.

Acest aperitiv este ușor de preparat, iar gustul său neașteptat va încânta pe oricine îl gustă. În plus, nu necesită mari cunoștințe în bucătărie, putând fi abordat și de începători într-ale gătitului.

Ingrediente pentru  Tartă aperitiv cu fasole și linte

500 gr făină, 7 gr drojdie uscată, 350 ml apă caldă, 1/2 linguriță zahăr, 1 linguriță sare (aluatul de tartă); 1 conservă de fasole albă, 1 conservă de fasole roșie, 1 conservă de linte, 1 conservă de porumb dulce, castraveciori murați, ulei de măsline, 2 – 3 fire de ceapă verde, oțet, 250 gr bacon afumat (umplutura).

Mod de preparare  Tartă aperitiv cu fasole și linte

Pentru a pregăti aluatul de tartă aperitiv, se procedează ca la orice rețetă de pâine. Drojdia se lichefiază amestecând-o cu zahărul, apoi se adaugă puțină apă caldă și puțină făină, formând astfel plămădeala. Se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sarea, iar la mijloc se va pune plămădeala, lăsând-o să se dezvolte până se dublează ca volum.

Apoi, se toarnă, treptat, apa caldă, amestecând-o cu făina și drojdia activată. Se frământă aluatul, se acoperă și se lasă la dospit 40 de minute.

Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutura tartei aperitiv cu fasole și linte. Se scurg conservele de fasole, respectiv de linte, iar jumătate din cantitatea lor se transformă într-o pastă la care se adaugă ceapă verde tocată și ulei de măsline.

Aluatul dospit se modelează sub formă de coșuleț, și se așază într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament. Se unge în interior cu pasta de fasole și linte și se coace la 175 de grade pentru 30-35 de minute, sau până când este bine rumenit la exterior.

Baconul se feliază și se trage la tigaie până se rumenește frumos. Coșulețul din aluat se lasă la temperat, apoi se așază în interiorul lui, de jur împrejur, feliile de bacon și restul ingredientelor care se stropesc cu puțin oțet, sau cu un dressing clasic.

Sursa: Chefi la cuțite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp