Dacă vă plac tartele și prazul, uite o rețetă ușoară! Încearcă şi această tartă delicioasă!
Rețetă de tartă cu praz. Mândria oltenilor
O tartă delicioasă cu praz. Un alt fel de a prepara prazul oltenesc.
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 250 g faină
- 125 g unt
- 1 gălbenuș
- 1 praf sare
- puţină apă
Pentru umplutură
- 4 bucăţi praz
- 100 g cașcaval ras
- 30 g unt
- 3 ouă
- 200 ml lapte
- 200 ml smântâna
- sare
- piper.
Mod de preparare
Pentru aluat, se pune făina într-un vas și se amestecă cu sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţele și, după ce se sfarâma și se amestecă bine cu făina, se adaugă gălbenușul desfăcut cu puţină apă.
Se frământă și se mai adaugă apă, dacă aluatul nu se leagă. Apoi, aluatul se întinde într-o foaie care se transferă în tava de copt și se presară cu cașcavalul.
Partea albă de la praz se taie mărunt și se călește în unt. Se lasă pe foc aproximativ 15 minute. Ouăle se bat și se amestecă cu laptele și smântâna.
În forma de copt, peste cașcaval, se pune prazul călit, se toarnă amestecul de lapte, se potrivesc de sare și piper și se da la cuptor pentru 35 de minute.
Când s-a rumenit frumos este gata.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook