Rețeta exotică ce vă va cuceri în această vară: Salată de ananas

Rețeta exotică ce vă va cuceri în această vară: Salată de ananas
Dacă vara aceasta nu ajungeți în nicio destinație exotică, aducem aromele străine la voi pe mese cu această rețetă care combină un fruct apetisant cu alte ingrediente sănătoase.

Iată o rețetă de salată uimitoare. Este super sățioasă, iar dressingul este cu adevărat uimitor. Această salată de ananas este perfectă pentru oricare din mesele principale ale zilei, și poate fi pregătită și în avans, deoarece rezistă în frigider zile întregi fără să se înmoaie.

De ce să mâncăm ananas?

Ananasul este gustos, sărac în calorii și plin de nutrienți și antioxidanți. Nutrienții și compușii au beneficii dovedite în digestie, promovează imunitatea, ameliorează simptomele în artrită, accelerează recuperarea după intervenții chirurgicale și stimulează regenerarea cutanata, fiind foarte util după efort fizic intens.

Este o sursă foarte bună de antioxidanți. Aceștia au capacitatea de a reduce riscul proceselor oxidative din organism și, prin această, scad probabilitatea apariției unor afecțiuni cronice (cum ar fi bolile de inima și diabetul) sau de natură canceroasă. Specific antioxidanților din ananas este că au o acțiune de durată.  Fructul este renumit pentru conținutul de bromelaina. Această denumește un grup de enzime cu rol digestiv, având capacitatea de a descompune proteinele. Acest lucru este un suport pentru digestie și un ajutor real în bolile de pancreas.

Ingrediente pentru salată de ananas (6 porții)

Dressing:  0,5 cană de caju crud

0,25 cană de apă

2 linguri de suc de lămâie

2 căței de usturoi

4 linguri de lapte vegetal (+ mai mult dacă este nevoie)

Sare și piper după gust

Salată: 1 ceașcă de linte crudă

1 cană de quinoa nefiartă

2 căni de broccoli tocat mărunt

1 ceapă roșie

0,5 ananas proaspăt

100g rucola proaspătă

Mod de preparare

Începeți prin a găti lintea și quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Tăiați mărunt broccoli, ceapa roșie și rucola.  Tăiați ananasul în bucăți. Adăugați toate ingredientele enumerate la dressing într-un blender sau robot de bucătărie și amestecați-le până la omogenizare. Notă: dacă nu aveți un blender de mare viteză, s-ar putea să trebuiască să înmuiați caju timp de 15 minute pentru a obține o consistență complet omogenă.

În final amestecați ingredientele salatei cu ananas, puneți deasupra dressingul și savurați.

Sursa: Instagram