Rețeta pastelor din „Doamna și vagabondul” a la Jamie Oliver. Iată cum se prepară Spaghetele cu chifteluțe

Rețeta pastelor din „Doamna și vagabondul” a la Jamie Oliver. Iată cum se prepară Spaghetele cu chifteluțe
Vă amintiți de celebrul moment din desenele animate „Doamna și vagabondul” în care cei doi căței împărțeau o porție generoasă de spaghete cu chifteluțe? Simpla amintire a scenei cu siguranță v-a făcut poftă, astfel că vă prezentăm rețeta de Spaghetti cu chiftele a faimosului chef Jamie Oliver.

Jamie Oliver a împărtășit lumii întregi rețeta perfectă a spaghetelor cu chiftele. Celebrul chef a explicat pas cu pas cum se prepară delicioasele paste la care mulți au poftit după ce le-au remarcat în desenele animate „Doamna și vagabondul”.

Ingrediente

12 biscuiți sărați
4 crenguțe de rozmarin proaspăt
2 lingurițe mari de muștar Dijon
500 g carne tocată de calitate de vită, porc sau un amestec din cele două tipuri de carne
1 lingură plină de oregano uscat
1 ou mare
ulei de măsline
1 legătură de busuioc proaspăt
1 ceapă medie
2 căței de usturoi
½ ardei iute roșu proaspăt sau uscat
2 conserve de 400 g de roșii
2 linguri de oțet balsamic
400 g de spaghete sau penne
parmezan

Mod de preparare

  • Înfășurați biscuiții într-un prosop și zdrobiți-i până când devin fini, sfărâmând bucățile mari cu mâinile, apoi puneți-i într-un castron încăpător.
    Alegeți și tocați fin rozmarinul, apoi adăugați-l în castron împreună cu muștarul, carnea tocată și oregano.
  • Se spargeți oul în castron, apoi se adaugă un vârf de cuțit de sare de mare și unul de piper negru.
  • Cu mâinile curate, frământați și amestecați totul bine. Împărțiți în 4 bile mari, apoi, cu mâinile umede, împărțiți fiecare bilă în 6 și rulați în chifteluțe – ar trebui să obțineți 24. Așezați chiftelele pe o farfurie, stropiți-le cu ulei și mișcați-le pentru a le acoperi, apoi acoperiți vasul cu folie și puneți-l în frigider până la nevoie – acest lucru va ajuta la întărirea lor.
  • Alegeți frunzele de busuioc, păstrându-le pe cele mai mici deoparte pentru mai târziu. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul, și se taie si mai mărunt ardeiul iute.
  • Se încălzesc 2 linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mediu, se adaugă ceapa și se gătește timp de 7 minute sau până când se înmoaie și devine ușor aurie.
  • Adăugați usturoiul și ardeiul iute și, de îndată ce încep să prindă culoare, adăugați frunzele mari de busuioc.
  • Se adaugă roșiile, sfărâmate cu dosul unei linguri, apoi se adaugă oțetul balsamic și se condimentează după gust. Se aduce la fierbere, apoi se reduce la foc mic până la nevoie, amestecând regulat.
  • Între timp, încălziți 1 lingură de ulei într-o altă tigaie mare, la foc mediu, adăugați chiftelele și gătiți-le timp de 8-10 minute sau până când sunt bine fierte, întorcându-le în mod regulat Pentru a verifica dacă sunt făcute, desfaceți una – nu ar trebui să fie roz în interior.
  • Odată gătite, adăugați chiftelele în sos și fierbeți-le la foc mic în timp ce gătiți pastele.
  • Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le, păstrând o cană de apă pentru gătit.
  • Puneți pastele în tigaie. Puneți jumătate din sosul de roșii și amestecați-le, adăugând un strop din apa rezervată pentru a le dezlega, dacă este necesar.
    Se transferă pe un platou mare sau se împart între boluri, servind deasupra sosul rămas și chiftelele. Adăugați o ploaie fină de parmezan și împrăștiați busuiocul peste paste.

Poftă bună!