Rețeta secretă de pui cu paste a lui Chef Nicolai Tand

Rețeta secretă de pui cu paste a lui Chef Nicolai Tand
Chef Nicolai Tand are o rețetă specială de pui cu paste. El a dezvăluit secretul într-o ediție a emisiunii Neatza de weekend.

După mesele copioase de sărbători, merge și ceva mai ușor. Această rețetă are avantajul că este consistentă, aspectuoasă și, mai ales, gustoasă. Se folosește carne de pui și, practic, orice fel de paste găsiți în dulapul din bucătărie. În plus, preparatul final este deosebit de aromat, ceea ce vă va încânta simțurile. De asemenea, ca multe alte rețete prezentate, și acest fel se gătește rapid.

Rețetă de pui cu paste

Ingrediente

500 gr pulpe de pui

3-4 căței de usturoi

1 ceapă

150 gr bacon afumat

400 gr sos de roșii

sare și piper

2 foi de dafin

1 linguriță de zahăr

oregano și busuioc

200 gr paste

100 gr parmezan

frunze de busuioc proaspăt

50 ml ulei

Mod de preparare

Pulpele de pui se porționează în două. Pulpele superioare se pun la fiert în apă cu sare, pentru a face și o supă necesară rețetei de risotto.

Pulpele inferioare se rumenesc bine în ulei. Se adaugă usturoiul curățat și tocat, ceapa curățată și tocată, foile de dafin și se amestecă bine. Când ceapa este translucidă se adaugă sosul de roșii și apă cât să fie bine acoperite ingredientele. Se lasă la fiert pentru 10-12 minute, se adaugă oregano și busuioc, dar și pulpele inferioare din supă. Apoi se adaugă pastele și se lasă până se hidratează și absorb din sos.

La final, după ce se așează frumos în farfurii și se ornează cu 2-3 frunzulițe de busuioc proaspăt, se adaugă parmezan răzuit.

Sursa: a1.ro