Rețeta surpriză pentru masa de Revelion. File de somon gătit în sos de vin alb cu usturoi si verdețuri. Se topește în gură

Rețeta surpriză pentru masa de Revelion. File de somon gătit în sos de vin alb cu usturoi si verdețuri. Se topește în gură
Pentru că nu există Revelion fără pește pe masa tradițională, ce spuneți de un file de somon gătit în sos de vin alb cu usturoi?

Un preparat gustos și sănătos cu care veți face furori în noaptea de Revelion este fileul de somon gătit în sos de vin alb cu usturoi și verdețuri.

Rețeta surpriză pentru masa de Revelion. File de somon gătit în sos de vin alb cu usturoi si verdețuri. Se topește în gură

Această rețetă de file de somon gătit în sos de vin alb cu usturoi și verdețuri se prepară în doar 40 de minute și are un gust incredibil. Pentru obținerea acestui preparat fantastic aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 fileuri de somon, 4 linguri cu unt, ¼ cană de vin alb, 2 linguri cu suc de lămâie,   ¼ ceașcă cu pătrunjel, tocat mărunt,  ¼ ceașcă cu ceapă verde.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 180 de grade, apoi tapetați o tavă cu folie de aluminiu. Puneți untul la topit la foc mic, într-o cratiță, adăugați apoi usturoiul și lăsați să se călească pentru două-trei minute. Luați vasul de pe aragaz și adăugați vinul alb dar și sucul de lămâie.

Amestecați bine până ce toate ingredientele se vor combina. Ungeți folia de aluminiu folosind o perie cu sosul de unt și vin și așezați apoi fileul de somon. Peste acesta turnați restul de amestec de unt. Trebuie să aveți grijă ca peștele să fie acoperit.

Se gătește până când somonul devine auriu

Puneți sare și piper după gust, apoi împachetați peștele în folia de aluminiu. Introduceți în cuptor și lăsați la copt pentru 15-20 de minute. Scoateți apoi tava din cuptor, îndepărtați somonul din folia de aluminiu și mai puneți încă o dată în cuptor până când somonul are culoarea aurie.

În final, peștele se pune pe un platou și peste el se adaugă pătrunjel, ceapă verde și suc de lămâie. Pentru un gust cu adevărat senzațional, se recomandă să fie servit alături de varză de Bruxelles sau legume gătite la abur.

Sursă foto: bucatarindcupasiune