Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată de somon marinat cu legume și smântână, preparată de Chef Nicolai Tand

Salată de somon marinat cu legume și smântână, preparată de Chef Nicolai Tand
Rețeta Gavrax, adică o rețetă interesantă de marinare a somonului sălbatic, am prezentat-o anterior. Dacă vreți să gătiți această salată, preparați înainte marinada.

Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă și sănătoasă salată de somon marinat cu legume și smântână.

Ingrediente pentru Salată de somon marinat cu legume și smântână

file de somon marinat

frunze de baby spanac

unt

varză kale

mere

castravete

fenicul

mărar verde

lămâie

cartofi

smântână

Pentru vinegretă: sos de soia

ulei de măsline

zeamă de lămâie

piper

Mod de preparare

Având în vedere că fileul de somon a fost pregătit cu o zi înainte, ne vom ocupa de restul ingredientelor. Se spală bine frunzele de kale, mărarul verde, fenicululu, castravetele, ridichile și merele. Castravetele, ridichile, merele și feniculul se feliază subțire cu ajutorul unui feliator, sau a mandolinei clasice.

Se pune apă rece într-un bol și se adaugă puțină zeamă de lămâie. În acest bol se adaugă ingredientele feliate. Se mai adaugă și frunzele de kale și se lasă la odihnit 10-12 minute. În alt vas cu apă rece se pune mărarul verde.

Fileul de somon se scoate din marinadă și se clătește bine cu apă rece. Apoi se feliază în fâșii lungi și subțiri. Cartofii se curăță, se taie în felii sau cuburi și se fierb în apă cu sare. Frunzele de spanac bine spălate și scurse se trag la tigaie în puțin unt topit. Se pregătește o vinegretă din sos de soia cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și piper proaspăt măcinat. Când toate aceste ingrediente sunt pregătite, se poate asambla salata delicioasă și sănătoasă..

Se scurg bine ingredientele din apa rece și se amestecă într-o salatieră încăpătoare, sau două. Peste acest amestec de ingrediente se adaugă fâșiile de somon sălbatic marinat. Apoi se pune puțină smântână și se adaugă în fir subțire vinegreta. Se va folosi o smântână mai grasă și mai cremoasă, bine scursă. Se presară semințe de susan și delicioasa salată de somon marinat cu legume și smântână este gata de servit.

Sursa: Chefi la cuțite

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre