Rețetă tiramisu cu căpșuni și ciocolată albă

Rețetă tiramisu cu căpșuni și ciocolată albă
Ne bucurăm de vară și de fructele de sezon proaspete și aromate, precum căpșunile, pe care le putem introduce în diverse rețete de prăjituri și torturi. Căpșunile sunt printre cele mai folosite fructe la deserturile rapide și nu numai, dau culoare și savoare și se găsesc în piețe aproape toată vara.

Și pentru că muți adoră rețetele de tiramisu, simple sau cu fructe, cu siguranță această rețetă de Rețetă tiramisu cu căpșuni și ciocolată albă va fi una foarte adorată. Se prepară rapid, nu necesită cuptor, iar gustul lui poate fi cu succes declarat gustul incredibil al verii.

Rețetă tiramisu cu căpșuni și ciocolată albă – Ingrediente:

1 pachet pișcoturi pentru tiramisu, 250 gr mascarpone, 200 gr ciocolată albă, 100 ml frișcă lichidă, 250 ml cafea fiartă și îndulcită, 30 ml lichior amaretto, 500 gr căpșuni, un praf de sare, puțină cacao pentru decor.

Mod de preparare

Ce este interesant la rețetele de tiramisu, este faptul că acesta poate fi asamblat și la pahar/borcan/cupă, dar și sub aspect de tort rotund sau dreptunghiular. Cele mai în trend sunt rețetele de tort tiramisu la pahar pentru că sunt direct porționate și arată spectaculos.

Începem prin a prepara crema de ciocolată albă cu mascarpone care trebuie să stea 30 de minute la rece. Punem frișca lichidă într-un vas, la foc încet și o lăsăm până aproape de punctul de fierbere. Stingem focul, adăugăm ciocolata ruptă și amestecăm până la topirea ciocolatei și omogenizarea compoziției. Dăm compoziția de ciocolată albă la rece. Când este bine răcită, introducem mixerul în ea și o mixăm până capătă volum și cremozitate.

Apoi încorporăm mascarponele și adăugăm un praf de sare pentru intensificarea gustului. Având în vedere că atât frișca lichidă cât și ciocolata sunt dulci, nu mai necesită adaos de zahăr. Dar, depinde de gustul fiecăruia, dacă considerați că necesită, optați pentru a adăuga zahăr pudră cu aromă de vanilie. Dăm crema la rece pentru 30 de minute.

Cât timp se răcește crema de ciocolată albă, preparăm cafeaua care trebuie să se răceasă și ea. Fiecare pregătește cafeaua după gust, mai slabă, sau mai tare, mai îndulcită, sau mai puțin îndulcită. Cafeaua fiartă se lasă la răcit și se amestecă cu lichiorul.

Cum asamblăm deliciosul tiramisu cu căpșuni și ciocolată albă

Spălăm căpșunile, le scurgem bine, le curățăm de codițe și le feliem, sat tocăm în cuburi. Trecem pișcoturile pentru o fracțiune de secundă prin cafeaua răcită și le așezăm pe platou. Cu ajutorul unui poș, întindem cremă peste ele și presărăm căpșuni pe care le înfigem ușor în cremă. continuăm cu un rând de pișcoturi însiropate, apoi iar cu cremă și căpșuni și tot așa, în funcție de câte pișcoturi avem și cât de mare dorim tortul.

Peste ultimul strat de cremă cernem puțină cacao, ingredient nelipsit la un tort tiramisu. Pentru a asambla tortul tiramisu cu căpșuni și ciocolată albă la cupă, lăsăm imaginația să se joace liber, pentru că oricum va arăta spectaculos. Rupem pișcoturile în bucăți mai mici și le dispunem în cupe alternând cu cremă, căpșuni și cacao. Le așezăm în așa fel încât să se vadă frumos prin sticla transparentă. Deasupra decorăm cu cacao și felii de căpșuni. Dăm totul la rece pentru 15-20 de minute, înainte de a servi.

Sursa: Chefi la cuțite

Ficăței de pui înveliți în bacon. Rețetă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp