Rețetă: Tort de rodie. Un preparat excelent pentru cei anemici

Rețetă: Tort de rodie. Un preparat excelent pentru cei anemici
Dacă nu aţi mai făcut niciodată o astfel de salată, ei bine, e timpul să o încercaţi. Pe blogul Pe masa din bucătărie, Liana Sabău ne propune această reţetă inedită cu rodie şi ţelină, care ne-a uimit prin originalitate. E o salată spectaculară, sub formă de tort, care cu siguranţă vă va încânta ochii şi simţurile.

Rodia este un fruct nemaipomenit, cu o mulţime de calităţi, conţine vitamina B, C, acid pantotenic, potasiu şi polifenoli antioxidanţi. Sucul de rodie s-a dovedit eficient în tratarea anemiei, în reducerea factorilor de risc pentru bolile cardiace, de asemenea este eficient în reducerea stresului, a tensiunii arteriale sistolice etc.

Sfecla de asemenea este eficientă în tratarea anemiei, cu un conţinut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor. De asemena, sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului. Sucul de sfeclă roşie este o adevărată sursă de antioxidanţi şi nitraţi natural. „Mâncaţi rodii şi sfeclă roşie, beţi suc de rodie şi suc de sfeclă roşie, căci va fi în avantajul sănătăţii voastre”, recomandă Liana Sabău.

Ingrediente pentru tort de salată de rodie

4 cartofi,
300g mortadella,
2 rodii,
200g sfeclă,
1 morcov,
un sfert de ţelină,
1 păstârnac,
1 pătrunjel,
salată verde,
maioneză,
sare,
piper

Mod de preparare

Cartofii se spală, se curăţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat se fierb rădăcinoasele, după ce au fost spălate şi curăţate. După ce au fiert toate legumele, se lasă la răcit şi se taie cubuleţe. Sfeclă am avut la borcan gata tăiată cubuleţe, aşadar  am lăsat vreo 200g la scurs. Mortadella am tăiat-o bucăţele – se poate folosi şi piept de pui sau şuncă slabă de pui sau curcan. Se amestecă toate ingredientele cu maioneza şi se condimentează- eu am folosit râşniţa cu verdeţuri italiene de la Kotanyi.

Se curăţă rodiile şi li se scot sâmburii.  Pe un platou se aranjează frunze de salată, spălate şi şterse, se aşează un pahar cu gura în jos şi în jurul lui se pune compoziţia salatei. Se ornează cu sâmburii de rodie şi sfeclă. Când „tortul” e gata construit se scoate cu grijă paharul.

Sursa: Pe masa din bucătărie / Tort de salata cu rodie