Rețete cu ridichi, ideale pentru o digestie bună

Rețete cu ridichi, ideale pentru o digestie bună
Aceste rădăcinoase ușor iuți fac salatele mai crocante; în plus, sunt bogate în vitamina C, iar frunzele sunt, de asemenea, pline de minerale.

A început sezonul lor și se găsesc din belșug în piețe, astfel că vă prezentăm rețete cu ridichi, ideale pentru o digestie bună.

Există mai multe soiuri de ridichi. Cei mai cunoscuți sunt bulbii rozalii care se vând în supermarketuri. Totuși, cei care își cresc singuri ridichile știu că ele există într-o varietate de forme, dimensiuni și culori, inclusiv soiul lunguieț și conic, de culoare albă – ridichile japoneze daikon. Indiferent de dimensiunea și culoarea lor, toate ridichile împrumută salatelor o aromă înțepătoare și ușor iute. Astfel, ele contrastează în mod plăcut cu alimentele moi și grase, ca brânza, de exemplu.

Plante-medicament

În medicină tradițională chinezească, japoneză sau ayurvedica, ridichile sunt folosite la ușurarea digestiei. Asta, datorită proprietăților astringente și gustului amărui. Trebuie să știți că toate soiurile de ridichi sunt pline de fibre și cantități mici, dar importante, de substanțe nutritive de bază cum ar fi vitamina C și acidul folic.

Fiind rude cu broccoli și napii, frunzele de ridichi sunt, de asemenea, comestibile. Acestea sunt chiar mai hrănitoare decât rădăcinile. Frunzele oferă cantități mari de vitamina C, precum și de magneziu, fier și beta-caroten, un antioxidant natural. Frunzele tinere sunt bune de folosit la salată; cele mai batrâne – la stir-fry, sau ușor fierte, ca garnitură la carne de porc, de miel sau la pește gras.

Rețete cu ridichi, ideale pentru o digestie bună

Salată thailandeză de ridichi. Se amestecă zeamă de la 1 lime cu 1 lingură sos de peste și 1 linguriță de zahăr fin. Se amestecă până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă 200g de ridichi tăiate felii fine, 1 legătură mică de coriandru, tocat, și 1 legătură mică de mentă, tocată. Se amestecă și se servește.

Tăiței cu ridichi și susan. Se fierb trei ghemuri de tăiței cu ou conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg, apoi se amestecă cu 2 linguri semințe de susan prăjite, 1 legătură mică de ceapă verde, tăiată felii, și 200g de ridichi, tăiate sferturi. Se stropește cu 1 lingură ulei de susan și un pic de sos de soia.

Ciudatul caz al lui Rudolph Fentz, bărbatul care a apărut din trecut și a fost imediat lovit mortal de o mașină