Averea fiicei avocatei Paula Iacob, estimată la aproximativ zece milioane de euro nu se va duce nici la statul român, nici la Nelu Iordache, partenerul de viață al femeii. Iată ce spune testamentul.
Bărbatul care i-a stat alături timp de peste 30 de ani nu va primi nimic
Răsturnare colosală de situație privind moștenirea avocatei Paula Iacob. În timp ce toată lumea se aștepta ca aceasta să-i lase totul fostului partener de viață al fiicei sale, a ieșit la iveală testamentul pe care aceasta l-a făcut. Toată averea Ruxandrei Iacob va intra în posesia celei mai bune prietene, iar Nelu Iordache, partenerul de viață nu va primi nimic.
Avocata a murit în anul 2015, la vârsta de 83 de ani, cinci ani mai târziu a murit soțul său, iar Ruxandra Iacob fiica acesteia, a murit anul trecut în noiembrie.
Partenerul Paulei Iacob a fost căsătorit?
Fost medic psihiatru, Ruxandra Iacob s-a stins la vârsta de 63 de ani, din cauza unui accident vascular. Femeia nu avea copii, de aceea toată lumea a crezut că averea se va duce către bărbatul care i-a stat alături peste 30 de ani, Nelu Iordache. Cei doi nu erau căsătoriți și au existat zvonuri că bărbatul nu ar fi fost divorțat de soția sa, deși i-a fost alături atâția ani. Mult timp nu s-a știut de vreun testament lăsat de fiica Paulei Iacob, dar la un an de la moartea Andei, așa cum îi spuneau prietenii, adevărul a ieșit la lumină. Toată averea sa va merge la cea mai bună prietenă a doctoriței.
„Mi-a spus că a făcut niște acte în favoarea cuiva și m-a întrebat «Te superi?» Apoi, după un timp, îmi zice «Am rupt ăla”
Nimeni nu știe de ce a ales fiica Paulei Iacob să nu-și treacă fostul iubit în testament. Acesta a mărturisit că nu a știut despre acest act. „Ea avea o mare teamă de avion și se gândea, când mergeam undeva împreună, să nu ni se întâmple ceva. Mi-a spus într-o zi, plecând de la teama asta, că a făcut niște acte în favoarea cuiva și m-a întrebat «Te superi?» Apoi, după un timp, îmi zice «Am rupt ăla».
„Există un singur testament care face referire la întreaga avere și un singur beneficiar, o prietenă de-a ei”
Mi-a spus de mai multe ori că îmi face testament și m-a pus să îi promit că nu o părăsesc niciodată cât trăiește. Și atunci am întrebat-o: «Dar, ce, ai vreo premoniție? Ne-am certat vreodată ca să spui asta?». Există un singur testament care face referire la întreaga avere și un singur beneficiar, o prietenă de-a ei”, a spus, pentru Gândul, Nelu Iordache.
„Da, ești îndreptățit să o îngropi”
Bărbatul nu înțelege ce s-a întâmplat de nu a fost trecut în testament mai ales că, susține el, a avut grijă nu doar de Ruxandra, ci și de părinții acesteia. Acesta susține că în perioada în care Anda era internată la ATI a fost zilnic la ea, iar când a murit a făcut tot ce a putut pentru a reuși să o îngroape creștinește.
„Am mers la primărie, am dus dovezi că ne-am gospodărit împreună. Că mă recunoaște lumea, că m-am ocupat și de administrarea averii. Sunt și declarații notariale ale multor persoane, dar nu au nicio valoare când vine vorba de moștenire. După toate demersurile făcute la primărie, mi-au spus «Da, ești îndreptățit să o îngropi»”, spune bărbatul.
A contribuit la cheltuilie casei lunar
Nelu Iordache a mărturisit că s-a ocupat și de părinții Ruxandrei, iar timp de 18 ani l-a plimbat în scaunul cu rotile pe tatăl doctoriței, care avea un handicap locomotor. „ (…) iar pentru maestră (n.r. Paula Iacob), când Anda era un spital, eu îi făceam parastasul de 7 ani. Am contribuit la cheltuielile casei în fiecare lună cu 500 de euro, nu mai zic de cheltuielile de deces și parastase”, a mai spus Nelu Iordache.
Ce avere a lăsat avocata
Averea pe care a moștenit-o prietena Ruxandrei Iacob cuprinde un teren în Sinaia, un teren foarte mare la Snagov, trei apartamente în Capitală – în zona Lizeanu, pe Calea Victoriei și pe bulevardul Titulescu și o vilă pe strada Dobrogeanu Gherea, evaluată la peste un milion de euro. De asemenea, e vorba de tablouri semnate de pictori celebri, printre care și Sabin Bălașa, bijuterii vechi de familie, obiecte de artă, conturi în valută deschide la mai multe bănci.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook