La începutul acestui an, Alexandru Arșinel a fost invitatul lui Dan Negru în cadrul emisiunii Legende, unde actorul a vorbit deschis despre viața sa.
Alexandru Arșinel decepționat în dragoste. „Cea cu care trebuia să mă însor, mi-a făcut figura…”
Nu doar glumele celebrului actor Alexandru Arșinel vor rămâne în sufletul românilor, ci și declarații sale de suflet pe care i le-a făcut lui Dan Negru. Momente din viață pe care nu le-a uitat niciodată și care nu au fost niciodată cunoscute de public. Vedeta și-a amintit de copilăria în perioada războiului, atunci când se juca, alături de copii de vârsta lui, cu gloanțe.
„Câteodată mai pleca câte un glonț și mai lua degetele la un copil”
Îmi plăcea să spun că fac parte din generația care ne jucam în tranșee. Deci asta am găsit noi în perioada aia și mai ales, asta am găsit când ne-am întors la Dolhasca.. o casă transformată în grajd, unde au ținut cai, vite.. și tranșee în jurul casei, eram lângă calea ferată. În timp s-au rezolvat toate, noi nu realizam, noi ne jucam.
Căutam gloanțe, făceam un foc mare pe malul Siretului, sau a Bahluiului, și aruncam gloanțe în foc, ne ascundeam și după un timp ne duceam și controlam, câteodată mai pleca câte un glonț și mai lua degetele la un copil.. la o familie a omorât doi copii, că au aruncat o grenadă și aia i-a ras.. A fost copilăria după război.”, a spus artistul.
Mama a fost de multe ori regina balului
Ori de câte ori vorbea despre mama sa, o frumusețe de nemțoaică, lui Arșinel i se umezeau ochii. Se pare că vocea extraordinară a moștenit-o de la tatăl său, care cânta extraordinar și-i făcea mamei serenade cu „taraful de la Gulea”. „Mama era o frumusețe, a fost de multe ori Regina Balului, că se făceau baluri acolo, învățătorii, profesorii. Mama era casnică.
Când spun casnică, scriu întotdeauna cu litere mari, pentru că mama era o casnică care știa tot! Știa croitorie, știa bucătărie, știa să zugrăvească.. era dintr-o familie, dintr-o nație care învăța încă din școală cum să se gospodărească în viață. Ea era nemțoaică și a urmat o școală germană în Fălticeni un timp, până când a terminat-o când a pus tata mâna pe ea.
Tata a terminat o școală de arte și meserii, ceferist, și a fost numit la Fălticeni.. și acolo a găsit gazdă la mama acasă, bunicul tocmai murise, deci nu prea aveau din ce să se întrețină prea mult și avea încă doi frați și o soră, care învățau și atunci l-au luat pe tata în gazdă. Și tata a căzut în cap după mama. (…)
Într-o seara i-a făcut o serenadă cu taraful de la Gulea, de lângă Dolhasca. I-a cântat serenade, tata avea o voce extraordinară, și a fermecat-o pe mama, a luat-o, a dus-o la Dolhasca și drept mulțumire, bunicul Petrache Arșinel, i-a dus în dar, i-a făcut o bucurie imensă.. o vacă. Mama stătea la distanță, îi era frică de vacă și a învățat până la urmă să o și mulgă, să facă și brânză”, s-a destăinuit Arșinel.
„După ce am dat concurs aici, că taică-su mi-a condiționat să vin în București, că ea va rămâne aici, am aflat că e cu altcineva”
Ca orice tânăr și el a trecut prin focurile dragostei și a vrut să se căsătorească cu o domnișoară plină de calități. Doar că aceasta l-a înșelat… “Decepții am avut când am venit în București. De fapt m-am mutat în București, pentru că aveam de gând să mă însor și cea cu, care trebuia să mă însor, mi-a făcut figură. După ce am dat concurs aici, că taică-su mi-a condiționat să vin în București, că ea va rămâne aici, am aflat că e cu altcineva.
Eu acolo, ea aici.. e ca bancul ăla.. cu ăla care, cade în jungle și îl iau acolo maimuțele, îl freacă, scapă la un moment dat și povestește unui reporter , Aveai de mâncare? Aveam de toate, aveam fructe, aveam. Și cum te simți? E, mă simt singur. De ce? Păi ea acolo, eu aici.. Maimuța”, a declarat artistul. Ulterior viața i-a scos-o în cale pe Marinela, marea dragoste a vieții sale…
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook