Simona Ionescu / Redactor Șef

Anda Călugăreanu, respinsă de 9 ori la Actorie pe motiv că era prea scundă

Anda Călugăreanu, respinsă de 9 ori la Actorie pe motiv că era prea scundă
O femeie frumoasă, cu un timbru unic, plină de energie. Cei care au ascultat-o pe Anda Călugăreanu știu cât talent uriaș avea actrița și cântăreața celebră în anii ’70. Totuși, a fost respinsă de 9 ori la Actorie pe motiv că era prea scundă.

Din când în când, mai aflăm ceva știri triste despre Ioana Tufaru (43 de ani), fiica celebrei artiste din anii ’70 Anda Călugăreanu. Ba că a slăbit 75 de kilograme, ba că nu îi place să muncească, că s-a măritat și are un copil. „Îl am pe Luca, îl am pe Ionuţ, văd partea frumoasă a vieţii. Mi se aduc acuze că nu muncesc. Am explicat de atâte ori asta cu munca. Prestez ceva, sunt plătită, tot muncă e. De ce deranjează asta?”

Doar așa i se mai pomenește numele celebrei artiste Anda Călugăreanu care ne-a făcut viața mai frumoasă, cu melodiile ei vesele, cu prezențele ei haioase de la TVR.

Anda Călugăreanu, respinsă de 9 ori la Actorie

Iată că Jojo s-a transformat în Anda Călugăreanu, una dintre cele mai cunoscute și iubite artiste pe care le-a avut România, la ediția de sâmbătă, 24 octombrie, a emisiunii ”Te cunosc de undeva”. Momentul a fost foarte emoționant pentru juriu și spectator. A fost un omagiu adus actriței care s-a născut pe 24 octombrie 1046.

Anda Călugăreanu a adus multă bucurie românilor, în vremea tristă din anii 70 – 80. Artista avea un uriaș talent nativ și un timbru extrem de personal.

Anda Călugăreanu se numea în acte Anca Miranda Călugăreanu. A devenit celebră datorită programelor de divertisment realizate la Televiziunea Română, în anii ‘70, de genialul realizator Alexandru Bocăneț și în care apărea alături de Florian Pittiș și Dan Tufaru, dar și de cupletele cu marele actor Toma Caragiu. Cele mai îndrăgite melodii interpretate de Anda Călugăreanu sunt: ”N-am noroc”, ”Pe strada toamnei”, ”E bine”, O portocală”, Cu viața nu glumi”.

Anda Călugăreanu a picat de 9 ori la Actorie

Puțini dintre admiratorii Andei Călugăreanu știu că artista era deja celebră și iubită, dar comisiile de admitere la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) au respins-o de nouă ori pe motiv că era prea mică de înălțime. Avea 38 de ani (în 1984) când a fost, în sfârșit, admisă la studii.

Anda Călugăreanu a fost părăsită pentru Vasilica Tastaman

Anda Călugăreanu a fost căsătorită de două ori. Prima dată, cu actorul Dan Tufaru de la Teatrul de Comedie, cu care a avut un copil, Ioana. Împreună, cei doi artiști și actorul Florian Pitiș au făcut un trio foarte îndrăgit în emisiunile de divertisment realizate de Alexandru Bocăneț.

Românii îi iubeau și admirau, până când au aflat cu surprindere că Dan Tufaru și-a părăsit soția pentru altă actriță celebră, Vasilica Tastaman, fosta soție a antrenorului de fotbal Emerich Ienei. Fiica lor, Ioana, avea 14 ani.

Andra Călugăreanu, boala

După ce a suferit că a fost părăsită de Dan Tufaru, Anda Călugăreanu s-a recăsătorit în 1986 cu Alexandru Medeleanu, economist la magazinul ”Victoria”. Acesta a povestit din ce motiv s-a prăpădit soția sa, la doar 45 de ani. El a povestit că Anda Călugăreanu a fost în 1992 într-un turneu în Israel, iar când s-a întors s-a plâns că se simte rău. Inițial, medicii au crezut că este vorba despre o răceală, dar după investigații mai amănunțite a venit diagnosticul sever: cancer la plămâni. În ciuda tuturor eforturilor medicilor, Anda Călugăreanu a murit în ziua de Sfânta Maria 1992.


Să vedeți pe ce a cheltuit Maria Sharapova 8,6 milioane de dolari

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre